Estimated reading time: 3 minuten
Dit mille feuille recept is uitermate geschikt als kerst recept. Zoals jullie weten ben ik gek op Frankrijk en Franse recepten. Het is een klassieke keuken die je smaakpapillen aan het werk zet. Soms heel “boers” en grof zoals een Bourguignon, soms heel verfijnd en delicaat, en soms ertussen. Deze krokante mille feuille met paté laat je hele smaakpallet werken! In dit recept verwerken we een andere topper van deze site.
We maken heerlijke zachte kruidige stoofpeertjes. Je kunt daar een flinke pan van maken want ze blijven in de koelkast wel een paar dagen goed. Zo kun je ze gelijk ook weer voor wat andere receptjes gebruiken.
Krokante mille feuille met paté
Dit kerst recept bevat paté. De variatie daarin is natuurlijk groot, ga maar eens naar je slager. In principe kun je elke soort paté kiezen die jij lekker vindt. Niet iedereen is dol hierop het is eventueel te vervangen voor vega-paté. Wil je dit mille feuille recept echt luxe maken? Haal dan een aantal plakken foie gras. Dit koop ik zelf bij de groothandel. In Nederlands is het redelijk omstreden maar in Frankrijk nog steeds volop verkrijgbaar.
Gelukkig is de manier waarop de beesten gevoerd worden niet meer zo extreem als het was. Uiteindelijk zijn hier ook goede alternatieven voor, en in Nederland is het voeden onder dwang verboden. Foie Royale is de enige diervriendelijke foie gras produceert.
Krokante mille feuille met paté
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram paté - ( twee plakken )
- 4 stoofperen
- 2 sneetjes suikerbrood
- 4 velletjes filodeeg
- 1 el persillade kruidenmix
- 20 gram boter - gesmolten
- 3 takjes verse gehakte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Knip met je ( schone) keukenschaar rondjes uit de ontdooide velletjes filodeeg.
- Besmeer ze aan beide zijdes met de gesmolten boter. Strooi wat persillade op elk schijfje.
- Bak de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier voor een minuutje of 7/8 tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes en doe dat ook met het suikerbrood.
- Pak de bordjes erbij en leg hier twee schijfjes gebakken filodeeg op. Daarop schep je wat suikerbrood en peertjes.
- Steek uit de plakken paté een rondje met de uitsteekring. Leg een plak paté op de peertjes en dek af met weer een rondje filodeeg.
- Decoreer met wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Wat een bijzonder gerechtje hè? Wil je nog meer lekkere dingen proberen? Maak dan eens één van onderstaande recepten:
Deze twee kleuren aspergesoep met fazant.
Het recept voor de kruidige kerst stoofpeertjes vind je hier.
Of deze kerstamuse met appel en eendenborst.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een mooie foto weer.
Kerst komt er weer aan!
Zo leuk voor de kerst
Awesome!
Serveer je dit gerecht warm of koud?
Hi, dit serveer je koud. Gr Francine