Estimated reading time: 3 minuten
Het zal niet als een verrassing komen als ik zeg dat wij hier thuis dol op mosselen zijn. Zo direct uit de pan en uit de schelp eten is natuurlijk top. Maar als receptontwikkelaar borrelt er een hoop inspiratie in mijn hoofd en maag. We gaan deze keer richting het zuiden. Om precies te zijn het Middellands Zeegebied. We pakken een stukje Noord-Afrika met de couscous en ras-al-hanout specerijenmix. Een beetje Italië met de kappertjes, en olijven en basilicum. krokante mosselen in een couscous salade.
Om nog maar eens een keertje dat lekkere Mediterraanse zonnetje bij je op tafel te zetten. Mosselen bereiden op deze manier is iets meer werk, maar wel heel lekker! We maken krokante mosselen met couscous salade. Dit recept is mijn vierde recept voor de #mosselchallenge van Mosselen.nl en de laatste voor de challenge van 2021.
Krokante mosselen met couscous salade
Mosselen bereiden, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat ik zelf belangrijk vind is de herkomst. Ik koop daarom mosselen met het MSC-Keurmerk. Rechtstreeks uit onze eigen Oosterschelde. Zo krijgt deze krokante mosselen met couscous salade toch nog een beetje een Hollands tintje. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig naar jouw ultieme mosselrecept. Laat je me dat weten in de comments?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Krokante mosselen met couscous salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 300 gram couscous
- 3 geroosterde rode paprika - uit pot
- 3 geroosterde gele paprika - uit pot
- 20 groene olijven
- 2 el grote kappertjes
- 10 blaadjes verse basilicum
- olijfolie
Voor de krokante laag van de mosselen:
- 2 eieren - losgeklopt
- bloem
- 3 el ras el hanout
- paneermeel
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak de pan erbij en kook hierin in een minuut of 6 de mosselen gaar met een scheut witte wijn.
- Haal de mosselen uit hun schelpen en doe ze in een kom.
- Zet 3 schalen klaar. In de eerste doe je een laag bloem, in de tweede de losgeklopte eieren, in de derde een laag paneermeel gemixt met de ras-el-hanout. Haal de mosselen eerst door de bloem, dan het ei, en als laatste de paneermeel-mix.
- Kook de couscous volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Doe in een schaal.
- Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes en voeg deze met de kappertjes en olijven toe aan de schaal met de couscous.
- Doe een laag olie in een koekenpan ( of gebruik je frituur ) en bak de gepaneerde mosselen goudgeel.
- Schep de mosselen bij de couscous salade en maak af met de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.
- Heerlijk Happen!
Mosselen zijn zo veelzijdig, hier heb je nog een aantal lekkere recepten om lekker mee aan de slag te gaan:
Mosselen van de plancha! Super snel klaar en erg lekker!
Pasta fan? Dan wil je zeker deze cacio e pepe pasta met mosselen maken.
Dol op die krokant gebakken rakkers? Doe ze dan eens in een groentewrap.
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Deze blog “Krokante mosselen met couscous salade” is geschreven in samenwerking met Mosselen
krokante mosselen met couscous salade
Mosselen, ik kan er niet genoeg van krijgen
De echte persoon!
De echte persoon!
Awesome!