Geschatte leestijd: 3 minuten
Houd jij niet zo van de scherpe smaak van radijsjes? Dan is een geroosterde radijs de oplossing voor jou! Dit labneh recept van labneh met geroosterde radijsjes is perfect voor de borrel. Zoals je op de foto ziet voegen we ook die prachtige bloedsinaasappel toe. Deze geeft een feestelijk tintje aan de dip. Uiteindelijk zijn ze niet meer leverbaar want het seizoen voor deze vrucht is maar betrekkelijk kort. Je kunt ze dan vervangen voor een minneola of gewoon een sinaasappel. De radijsjes worden door het roosteren in de oven wat zachter. Ze nemen ook de smaak van de balsamicoazijn in zich op en die past perfect bij deze zachte roomkaas.
Labneh met geroosterde radijsjes
Radijsjes heb je trouwens ook in verschillende vormen. We kennen allemaal die kleine ronde bolletjes maar ze zijn ook in meerdere kleurtjes en lengtes te krijgen. Veelal moet je hier wel naar een boerenmarkt voor gaan. Radijsjes hebben dus een redelijk scherpe smaak. Niet iedereen is daar fan van en door ze even te roosteren in de oven met de balsamicoazijn worden ze wat zachter van smaak.
Een labneh recept als deze is op zoveel verschillende manieren aan te passen. Gebruik je fantasie en voeg lekkere geroosterde groenten toe. Als tip wil ik je trouwens wel meegeven dat je pas net voor het serveren de nootjes moet toevoegen. Omdat de labneh natuurlijk vochtig is verliezen je nootjes hun “crunch” als ze er te lang op liggen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Labneh met geroosterde radijsjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 ml Griekse yoghurt 10% vet
- 1 bloedsinaasappel
- 1 bos radijsjes
- 75 gram zoute nootjes
- verse munt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Start de avond van te voren door de Griekse yoghurt in een schone theedoek in een vergiet te leggen. Mix een theelepel zout door de yoghurt, zet het vergiet in een kom zodat het vocht opgevangen kan worden. Zet de kom in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Was de radijsjes en haal het groene blad eraf. Neem een ovenschaal erbij en doe ze hier in met een scheut olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er een beetje zout en peper op en "rol" de radijsjes even door de kom zodat ze een laagje olie hebben.
- Zet in de oven voor een 15 minuutjes en haal ze er dan uit en laat even afkoelen.
- Snijd de bloedsinaasappel in plakken en haal de schil eraf.
- Maak een mooi bord op met de uitgelekte labneh, en maak af met de geroosterde radijsjes, bloedsinaasappel, nootjes en verse munt.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere gerechtjes voor een borrelplank? Probeer dan eens deze fijne receptjes:
Het recept voor een “basis” labneh met lekkere nootjes erbij.
In de zomer bak je deze heerlijke uienringen met spek van de bbq erbij.
Maak het af met een avocadodip met een Midden Oosters tintje.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gaan we vanavond maar eens proberen met de borrel.