Estimated reading time: 3 minuten
Een heel mooi stukje vlees is lamsbout. Je kunt het op diverse manieren bereiden en op de bbq is zeker een hele goede optie. Zodra het zonnetje weer gaat schijnen kunnen de kolen aan en maak je deze lamsbout met zomerse tomatensalsa. De typische smaak van het lam past perfect bij de frisse smaak van de salsa. Het is wel belangrijk dat je het vlees goed in de gaten houdt, want je wilt natuurlijk geen doorbakken stuk lamsvlees. Gebruik daarvoor een goede vleesthermometer dan weet je precies dat je goed zit. Oh en een fijn rosée’tje erbij schenken is óók een heel goed idee…. Cheers en eet smakelijk. We maken een lamsbout oven bbq recept.
Lamsbout met zomerse tomatensalsa
De sappige lamsbout wordt perfect gecomplimenteerd door de frisse tomatensalsa, wat een prachtige combinatie vormt met de rijke smaken van de rosé wijn. Een echte aanrader voor een zomerse avond BBQ avond.
De zoete rosé past prima bij dit gerecht en serveer hem vooral goed gekoeld! Niks lekkerders dan een avondje gezellig bbq’en met vrienden en genieten van een goed stuk vlees en een wijntje. De lamsbout bereiden we op de bbq, maar het zou ook in de oven gemaakt kunnen worden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lamsbout met zomerse tomatensalsa
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1,5 kg lamsbout - zonder bot en gevlinderd
Voor de salsa:
- 3 tomaten - in blokjes gesneden
- 2 sjalotten - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - gesnipperd
- 1 el kappertjes
- 5 takjes peterselie - +1 extra
- 5 takjes verse munt - +1 extra
- 5 takjes basilicum - +1 extra
- 1 citroen - uitgeperst
- olijfolie
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de salsa zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hak/snijd/snipper de tomaat, sjalot, knoflook, peterselie, munt, en basilicum. Voeg de kappertjes toe.
- Bestrooi het lamsvlees met peper en zout en wrijf het goed in.
- Meng de olijfolie en het sap van de citroen door de salsa en schep het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
- Maak de bbq aan en als de vlammen gedoofd zijn duw dan de kolen met een tang een beetje naar de zijkant. Zet een druippan in het midden van de bbq op een laagje kolen zodat het vet van het lamsvlees opgevangen kan worden.
- Leg de lamsbout op het rooster en grill het aan beide zijdes, de kerntemperatuur wil je op ongeveer 60 graden hebben. Gebruik hiervoor een kerntemperatuur thermometer.
- Als het vlees gaar is haal je het van de bbq en leg je het op een schotel. Schep de salsa op het vlees en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
- Serveer met wat verse blaadjes munt, basilicum en peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten die ook perfect bij dit wijntje passen zijn onder andere deze:
Deze gegrilde romeinse sla van de bbq, verrassend en heel erg lekker!
Of wat dacht je van deze boterzachte maiskolf van de bbq?
Probeer ook eens deze rotisserie eendenborst, die je ook op de BBQ kunt maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
lamsbout oven bbq recept