Geschatte leestijd: 4 minuten
In het kader van gezond eten, gezonder leven en een beetje op de kilo’s letten ging ik aan de bak. Letterlijk en figuurlijk zullen we maar zeggen. Zoals jullie wellicht weten ben ik geen enorme bakster, maar een cake dat lukt me nog wel. Helaas zijn die nou juist heel vet, zoet en niet persé heel gezond. Wat kun je dan wel maken vraag je je af? Nou deze low carb amandel kaneel cake! Super luchtig, vol van smaak, en veel minder slecht voor je gezondheid. Zowel de man als het kind hier hebben er lekker van gesnoept en voordat ik er een foto van kon maken moest hij opnieuw gebakken worden. Dat zegt genoeg lijkt mij zo. amandelcake recept
Low carb amandel kaneel cake
Kun je je nu helemaal volproppen met dit soort cakes of alleen maar amandelmeel gaan gebruiken? Het antwoord is zeker: NEE ! Amandelmeel bestaat uit: jawel amandelen en wanneer je dit in meel-vorm eet krijg je dus heel veel amandelen binnen. Bedenk je dus goed dat wanneer je ze los zou eten je bijna een heel zakje leeg eet en dat zou je normaal waarschijnlijk ook niet doen. En daarbij zitten er behoorlijk wat calorieën in noten.
Hoewel het verleidelijk kan zijn om je helemaal over te geven aan de zoete verrukking van dit heerlijke cakeje, blijft het zaak om je te beheersen. Het is immers aan te raden slechts een klein stukje ervan te genieten. Gelukkig kun je deze smakelijke traktatie perfect enkele dagen vers houden in de koelkast na het bakken, wat het ideaal maakt om er dagelijks van te genieten. Zo kun je zonder zorgen een portie meenemen naar het werk of als fijne pauze inlassen bij je dagelijkse activiteiten. Zo blijft elke hap een bijzonder moment. amandelcake
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Low carb amandel kaneel cake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gr amandelmeel
- 2 eieren - geklutst
- 40 gr roomboter - gesmolten
- 1 tl bakpoeder
- 40 gr Zusto ( suiker vervanger )
- losse amandelen ter decoratie
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden
- Neem de kom erbij en kluts hier eerst de eieren in. Voeg hier dan het bakpoeder aan toe en mix weer tot het helemaal is opgenomen. Vervolgens de gemolten boter en de Zusto en als laatste het amandelmeel. Breng op smaak met een beeetje kaneelpoeder, niet te wild schudden met het potje anders gaat deze smaak overheersen.
- Pak een ovenschaal erbij, ik had er één van ongeveer 15 bij 20 cm. Doe hier een stuk bakpapier in en beboter dat een beetje. Schenk of schep met een spatel het beslag in de ovenschaal en decoreer met de losse amandelen.
- Zet in de oven voor 20/25 minuutjes tot de bovenkant mooi bruin is, maar niet te donker.
- Haal uit de oven en laat afkoelen en haal dan uit de schaal en snij een stukje eraf, succes gegarandeerd!
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere baksels zoals Low carb amandel kaneel cake? Ik ben wel niet zo’n enorme bakker maar ik heb nog wel wat lekkere ideetjes:
Let op dit zijn tips voor baksel met gewoon suiker en meel en cake en andere hele ongezonde ingrediënten 😉
Of deze heerlijke zoete speculaas crumble met appeltjes.
Dit lekkere Valentijn’s taartje om je lief mee te verrassen.
En ook deze ricotta plaatcake is erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
amandelcake recept
Cake met amandelen
Lekker gezond snoepen 🙂
Inderdaad was deze heel erg lekker