Geschatte leestijd: 3 minuten
Als het op een taart bakken aankomt dan maak ik graag iets wat zéker gaat lukken! Ik ben gewoon geen geduldige bakker die als het misgaat het hele proces nog een keer gaat herhalen. Nog een nadeel van bijvoorbeeld een pecan notentaart amandelmeel of andere soort taart is dat er super veel suiker in zit en dát gaan we in dit recept anders doen! Is hij compleet suikerloos? Nee dat niet maar we maken wel gebruik van iets meer natuurlijke zoetstoffen en laten het fruit ook voor zich spreken.
En het deeg waarmee we deze notentaart vullen is koolhydraatarm. Nu niet gelijk de hélé low carb amandelmeel notentaart opeten, ik snap als je dat wél wilt, maar ook met dit soort baksels is en blijft het een traktatie.
Low carb amandelmeel notentaart
Oh die suiker, wat zijn we er met zijn allen verslaafd aan en wat zit het toch in veel producten! Ook dit taartje is dus niet helemaal zonder suiker. Uiteindelijk blijft het een traktatie en kun je zo nu en dan best een stukje eten. Heel verleidelijk om daarna nog een stukje te pakken, maar dat moet je gewoon niet doen.
Deze low carb amandelmeel notentaart kun je in folie verpakt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Of doe net als ik en deel wat uit bij de buren. Maak er gelijk een “act of random kindness” van en verras met deze lekkere traktatie voor bij een kopje koffie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Low carb amandelmeel notentaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram amandelmeel
- 2 eetlepels agavesiroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 ei
- ½ tl zeezout
Voor de inhoud van de taart
- 75 gram kokos suiker
- 150 ml agavesiroop
- 1 eetlepel maizena
- 3 eieren
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 gram pecan noten
- 100 gram amandelen
- ½ eetlepel zeetzout
fruit:
- 6 bramen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Voor het deeg mix je de bovenste ingrediënten in een kom tot een deegbal. Deze voelt een beetje zompig aan. Neem je taart vorm erbij. Beboter de randen. Kies er ééntje waar je de bodem van omhoog kunt drukken, hierdoor komt straks de taart er makkelijk uit. Duw met je vingers het deeg netjes over de hele bodem en randjes.
- Hak de noten fijn en mix ze in een kom.
- Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe, behalve het zeezout, deze strooien we er als laatste op.
- Klop met een lepel alles goed door elkaar tot een licht schuimende massa hebt, en alles echt goed met elkaar vermengd is.
- Schep met een grote lepel de notenmix in de deegvorm. Ik hield wat vocht over en heb dat verder niet gebruikt. Het hangt dus ook een beetje van de grootte van je vorm af of echt alles erin past. Strooi het zeezout erop, en duw de bramen er een beetje tussen.
- Bak de taart voor 35 minuten in de oven, mocht het te donker worden naar je zin kun je hem met wat bakpapier afdekken tijdens het bakken. Laat na het bakken afkoelen en duw hem dan van onder met je vingers voorzichtig uit de vorm.
- Heerlijk Happen!
Ben jij fan van low carb taartjes of recepten? Hier heb ik er nog een paar voor je:
Deze fantastische low carb kruidenroomkaas bagels.
En deze yummie low carb triple cheeseburger.
Maar ook deze low carb bloemkool nasi.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
notentaart recept
Low carb kan best lekker zijn
Ja lekker hoor! Prima combi met de noten
Taart gaat er hier altijd in!
Dit is helemaal
Niet low carb met al die agavesiroop en kokossuiker!
Hi Kokkie, het meel is lowcarb zoals ook duidelijk in de blog is beschreven. Ook schrijf ik dat je met óók dit taartje gewoon een stukje moet eten en niet gelijk de hele taart. Gr Francine