Low carb bloemkool nasi

Low carb bloemkool nasi

Sinds low carb hier een levensstijl geworden is blijkt dat een aantal gerechten daar helemaal niet bij horen terwijl ze toch wel heel lekker zijn. Nou moet ik zeggen dat we niet met de regelmaat van de klok hier thuis nasi eten, maar zo nu en dan is dat best even lekker! Op zoek naar een fijne low carb bloemkool nasi. En dat bleek helemaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor. Het antwoord zit hem in bloemkool! Want tegenwoordig koop je gemakkelijk bloemkoolrijst in de supermarkt en dat gaan we gebruiken als rijstvervanger. Overigens om maar aan te geven hoe lekker dat is, de eerste keer dat ik dit maakte had ik helemaal niet aan mijn man verteld dat ik dit dus gebruikt had. Pas na het eten vroeg ik hem of het nou echt heel anders smaakte? Ja de bloemkool is iets zachter dan echte rijstkorrels maar verder vond hij het heel prima smaken en mag het zeker vaker op tafel komen!

Low carb bloemkool nasi
Een ei hoort erbij natuurlijk!

Low carb bloemkool nasi

Net zo lekker alleen geen koolhydraten!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: bloemkool, ei, kippendij
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • koekenpan
  • wok

Ingrediënten

  • 400 gr kippendij in blokjes
  • 1 zakje nasikruiden
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knflook gehakt
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 1 grote witte ui
  • wokolie

Om het bord af te maken:

  • rode peperringetjes
  • kokossnippers
  • zoet/zure komkommer
  • atjar
  • pindakaas
  • taugé

Instructies

  • Kruid de kippendij met de nasikruiden en doe in een bakje met wat wokolie en laat een nacht staan in de koelkast.
  • Snijd de paprika in blokjes, de knoflook en ui snipper je fijn, de bosuitjes in ringetjes.
  • Neem de wok erbij en doe hierin wat olie, bak de knoflook en de ui tot ze glazig zijn en voeg dan de kip toe. Roerbak tot de kip bijna gaar is. Voeg de paprika en bloemkool toe en bak nog een minuutje of 5.
  • Bak ondertussen de eieren in een koekenpan. Wil je net als ik een mooi rondje gebruik dan van die ringen.
  • Schep de nasi op de borden en maak af met een variatie van de ingrediënten om het bord mee af te maken, of gewoon allemaal dat kan zéker!
  • Heerlijk Happen!
Met kippendij, het lekkerste stukje van de kip.

Low carb bloemkool nasi

Even wat leuke weetjes over nasi goreng. Het komt uit Indonesië, nasi betekent gekookte rijst, en goreng betekent gebakken. Gebakken gekookte rijst is het dus. In Indonesië is het een nationaal gerecht en kun je het zelfs bij het ontbijt geserveerd krijgen! Hier eten we het gewoon als avond eten dus. In dit geval heb ik kippendijen gebruikt en deze gekruid met nasi kruiden. Beetje geurige wokolie erbij en zeker 24 uur in de koelkast laten marineren, en dàt proef je dus ook! Overigens is dit een gerecht waar je enorm mee kunt variëren want je kunt echt allerlei verschillende groenten gebruiken, maar ook andere soorten kruiden. Maak je eigen pindasaus en strooi er lekker wat kokos over. Een heerlijke maaltijd dus die ook vrij snel klaar is want los van het marineren van het vlees staat het met een klein half uurtje op tafel.

Dit is zo lekker, maar ik heb echt nog wel wat andere fijne recepten voor jullie:

Low carb bloemkool nasi
Maak het af met zoet-zure komkommer of atjar.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *