Geschatte leestijd: 3 minuten
Als je zin hebt in een soort hamburger maar dan toch net even anders, dan moet je deze low carb kippendij kaasburgers eens proberen. Ze zitten vol met lekker mals vlees, gesmolten kaas en fijne verse kruiden. Ze lijken een beetje op kipnuggets maar dan zonder de koolhydraten. Een burger maken is helemaal niet ingewikkeld, je hebt alleen wel een keukenmachine nodig om het vlees helemaal te vermalen. Maar dat is zo gepiept en alles gaat in één machine en één pan dus geen vaatwasser vol met keukengerei bij het bereiden van de kippendij kaasburgers. kaasburger recept
En die mozzarella in de burger? Die geeft hem dat lekkere krokante jasje aan de buitenkant. Mijn altijd kritische dochter stond erbij en keek ernaar en vroeg of ze ze mocht proeven. En ook bij haar kwamen ze door de keuring!
Low carb kippendij kaasburgers
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik dol ben op peterselie. Het is het jaar rond te verkrijgen. En ik gebruik het ook bij deze low carb kippendij kaasburgers. kaasburger Wist jij dat bij de oude Grieken peterselie het symbool van de vreugde was? Door het te combineren met het kruid marjolein gebruikten ze het tegen een kater. Je doet het beste eraan het pas toe te voegen op het laatste moment om zijn frisheid te behouden. En nog een leuk weetje is als je peterselie kweekt in de buurt van rozen versterkt het de geur van de rozen!
Deze low carb kippendij kaasburgers zijn ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd. Je kunt ze serveren met een salade of een sausje naar keuze. Ze zijn ook lekker als borrelhapje of als lunch. Je kunt ze makkelijk van tevoren maken en invriezen voor later gebruik. Zo heb je altijd een lekkere snack bij de hand!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Low carb kippendij kaasburgers
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kippendij
- 100 gram geraspte mozzarella
- 2 eieren
- 35 gram amandelmeel
- verse bladpeterselie
Uit de voorraadkast:
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in stukken, hoeft niet heel fijn de keukenmachine doet de rest.
- Voeg alles toe aan je keukenmachine en strooi naar eigen smaak er ook peper en zout bij. Zet de machine aan en draai tot je een soort gehakt hebt.
- Leg een vel bakpapier op je aanrecht, met je hand haal je een kleine hoeveelheid uit de kom van de keukenmachine en hier vorm je een burgertje van.
- Herhaal tot de hele kom leeg is, ik haalde er een stuk of 10 uit.
- Verhit je koekenpan en giet er een betje olijfolie in, bak de burgertjes aan beide zijdes een minuutje of 3/ 4 tot de kip gaar is. Wil je het zeker weten? Snijd er dan één door het midden om het te checken.
- Serveer met bijvoorbeeld een lekker fris knoflooksausje.
- Heerlijk Happen.
Deze low carb kippendij kaasburgers zijn top, maar ik snap dat je nóg meer recepten voor lekkere burgers wel kunt waarderen check deze dan maar eens:
Deze low carb triple cheeseburger.
Ook moet je echt eens deze cheeseburger cresent roll maken!
En mijn onovertroffen burger met krokante toast.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Meer low carb recepten zoals deze low carb kippendij kaasburgers:
kaasburger recept
Verrassend lekker!
Ook zonder ‘groene dingetjes’ (reactie van mijn dochter 🙂 ) erg lekker!
Haha wat goed! Fijn dat ze ervan genoten heeft!
Lekker!
Echt verassend lekker dit