Geschatte leestijd: 4 minuten
Laatst deelde ik het recept voor chaflles, euhm wat? Een chaffle is een wafel van kaas. In het Engels is kaas natuurlijk cheese, vandaar in plaats van waffle heten deze heerlijkheden “chaffles”. Deze zijn low carb en zelfs glutenvrij omdat er amandelmeel gebruikt wordt om ze te maken. En voor alle cheesy-lovers onder ons kan er nóóit genoeg kaas zijn dus waarom ook niet een low carb triple cheeseburger?! Een bezoekje aan de Mac is hiermee overbodig geworden. Nog een groot voordeel van een vehikel als deze bouwen is dat je zelf kunt bepalen wát je er allemaal nog extra op legt en hoe je je burgers grillt. En geloof me ook zelf je vlees kruiden geeft echt meer smaak dan die karton-achtige toestanden die we dus elders voorgeschoteld krijgen.
Low carb triple cheeseburger
De cheeseburger is een van de meest populaire en iconische gerechten van de Amerikaanse keuken. Het bestaat uit een hamburger met een plakje gesmolten kaas er bovenop, geserveerd op een broodje met verschillende toppings en sauzen. De cheeseburger is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat veel mensen over de hele wereld aanspreekt. Maar wie heeft de cheeseburger eigenlijk uitgevonden? En hoe is het geëvolueerd tot het symbool van de fastfoodcultuur? En ook hier hebben we weer een fijn stukje historie waar niet helemaal exact terug te vinden is wie nou echt de allereerste was die de cheeseburger op de markt heeft gebracht. We kunnen er wel veilig vanuit gaan dat ze in Amerika er het patent op hebben. Er is zelf een plaquette die eert 16jarige Lionel Sternberger als de chef die als eerste een cheeseburger serveerde aan een klant, werkend in de sandwich shop van zijn vader, The Rite Spot, in Pasadena, Californië, in 1924
Hoe je het wendt of keert, de cheeseburger is here to stay want sindsdien kun je hem eigenlijk niet meer wegdenken uit de verschillende fastfoodketens over de hele wereld.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Low carb triple cheeseburger
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gr half om half gehakt
- gehaktkruiden
- 1 ui - witte gesnipperd
- 4 augurken
- komkommer - in plakjes
- ijsbergsla
- 6 plakken cheddar kaas
Voor de "chaffles"
- 2 el amandelmeel
- 50 gr gruyère kaas geraspt
- 50 gr cheddar geraspt
- 50 gr mozzarella geraspt
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de sla, komkommer, en augurken, snipper de ui en bewaar alles tot gebruik.
- Verhit zowel de grill als het wafelijzer.
- Klop een sausje van de ingrediënten voor de saus.
- Mix het gehakt met de kruiden, hier kun je eigenlijk elk soort kruiden voor gebruiken die jij zelf lekker vindt. Maak 6 gelijke hamburgers.
- Mix het beslag voor de wafels en verdeel het beslag in vieren. Je kunt vier kleine wafels halen uit deze hoeveelheid.
- Grill de burgers en bak de wafels.
- Leg uiteindelijk de plakken cheddar op de burger zodat de kaas nog even kan smelten.
- Bouw nu je burger en leg er de gesnipperde ui, augurk en komkommer tussen.
- Heerlijk Happen!
Dit is wel een top burger die Low carb triple cheeseburger, maar ik heb er nog wel een paar voor je:
- Deze fijne aubergine burger met baba-ganoush saus.
- Of deze onovertroffen burger naar Frans recept.
- En deze Griekse burger met salade is ook erg fijn.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Low carb triple cheeseburger