Estimated reading time: 4 minuten
Een aantal liefdes komen weer mooi bij elkaar in dit recept. Eerst mijn liefde voor Madeleines, zoals deze maanzaad citroen Madeleines. Maar je ziet het vooral in de foto want daar zie je een prachtig DelftsBlauw schaaltje. Het verhaal over hoe ik aan dit schaaltje ben gekomen is ook erg leuk. Het is een onderdeel van een heuse Franse “saucière”, een sauskom met dus dit bijpassende schaaltje erbij. Ik scoorde het in de Morvan, dat is een gebied in Noord Frankrijk op een uurtje of acht rijden van Nederland. Hier was ik op taalreis met de liefste Frans lerares die een mens zich kan wensen. madeleines bakvorm koekjes au citron
Tijdens een kleine excursie naar Autun, een redelijk grote stad daar liep ik langs een heerlijke brocante. Eentje van een iets luxere soort want mijn hemel wat stonden er mooie spullen. Na toch een stevige onderhandeling, in het Frans welteverstaan, kreeg ik de set mee voor een mooie prijs en prijkt hij in mijn servieskast en gebruik ik hem zo nu en dan. Dan gaan we nu aan de slag met het bereiden van de maanzaad citroen Madeleines. Of op z’n Frans: Madeleines au citron koekjes. Heerlijk bij een fijn kopje lavazza koffie tijdens koffietijd.
Maanzaad citroen Madeleines
Deze citroen Madeleines zijn dus van de iets gezondere soort. Geen suiker en we gebruiken amandelmeel. Daarmee zijn ze gelijk glutenvrij hoewel ik daar niet perse naar kijk. Wel blij dat deze versie zo goed gelukt is want de citroen Madeleines in de supermarkt zijn vaak toch erg vettig en bomvol suiker. Ik merk sowieso dat hoe minder suiker je eet, hoe beter je je gaat voelen. En als je dan wel wat eet met suiker erin merk je dat ook gelijk. Het proeft anders, ik krijg er snel hoofdpijn van en ook mijn darmen reageren erop.
Gek hè dat in zoveel levensmiddelen er zo ongelofelijk veel suiker verwerkt wordt en dat terwijl we weten dat het dus helemaal niet zo goed voor je is. Alles met mate zullen we maar zeggen, en op z’n tijd zondigen is ook niet heel erg.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Maanzaad citroen Madeleines
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 3 el Zùsto - suikervervanger
- ½ tl zout
- 2 el maanzaad
- 1 el citroen zest
Voor de "natte" ingrediënten heb je nodig:
- 60 ml kokosolie - gesmolten
- 1 ei
- 2 el citroensap
- 125 ml ongezoet amandelmelk
- 1 tl vanille essence
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Spray het bakblik in met bakspray, heb je dat niet dan met een beetje zonnebloemolie.
- Neem een kom erbij en mix hierin de ingrediënten tot een glad beslag, dit kan gewoon met een vork of een garde.
- Schep één eetlepel beslag per Madeleine vormpje. Ik haalde 16 stuks uit deze hoeveelheid.
- Zet in de oven en bak voor 20-25 minuutjes tot het beslag mooi goudbruin is en gaar vanbinnen. Dat kun je als gewoonlijk checken met een satéprikker. Laat even afkoelen voordat je aanvalt….
- Heerlijk Happen!
Super lekker deze maanzaad citroen Madeleines, wil jij nog wat andere dingen bakken? Probeer dit dan eens:
- Niet heel gezond maar wel lekker deze gesuikerde donuts.
- Iets gezonder met lekkere kokosbloesemsuiker: deze cashew brownies
- Maar ook dit pompoenbrood met rozijnen is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Madeleines au citron, koekjes bakvorm
Heerlijk!