Geschatte leestijd: 3 minuten
We eten hier thuis eigenijk niet zo vaak kipfilet. Hoewel het het meest gegeten stukje vlees van de kip in Nederland is zijn wij meer van kippendijen, of een hele kip. Als ik kipfilet maak dan wil ik ook dat hij lekker “juicy” blijft en veel smaak heeft. Het vlees zelf is namelijk niet zo spannend van smaak. Dit gevulde kipfilet recept werd gelukkig goed ontvangen! We kruiden de kip goed, en aan de binnenkant verstoppen we mozzarella, en wat groenten. gevulde kipfilet uit de oven bakken
Deze met tapenade gevulde kipfilet in roomsaus heeft een lekker Mediterraans tintje dus. Gevulde kipfilet bakken. Natuurlijk gebruiken we goede producten Zelf je Parmezaanse kaas raspen van échte Parmezaanse kaas. En ook een eetlepel van mijn persillade mix natuurlijk!
Met tapenade gevulde kipfilet in roomsaus
Dit gevulde kipfilet recept zal ik zeker nog eens vaker maken. Het leuke is natuurlijk dat je hem ook op andere manieren kunt vullen. Wil je wat meer spice? Smeer dan een lepeltje sambal erin, en op deze manier kun je ook een Oosters sausje erbij maken. Gebruik daarvoor dan kokosroom en wat ketjap.
Dit recept laat zien dat je met een beetje creativiteit een heel ander gerecht kunt maken. Deze kipfilet gevuld met tapenade en geserveerd met roomsaus is niet zo pittig als het origineel, maar wel heel smakelijk!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Met tapenade gevulde kipfilet in roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 kipfilet - grote
- 1 bol mozzarella
- 1 zakje spinazie
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 1 pot zwarte olijven tapenade
- 250 ml kookroom
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el kappertjes
uit je kruidenkast / lade
- 2 takjes verse tijm
- zout
- peper
- 1 el persillade kruidenmix
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kipfilet vanaf de bolle kant horizontaal door de helft, niet helemaal door, maar wel ver genoeg zodat je ze kunt openklappen en je een soort hartvorm krijgt.
- Besmeer de kipfilets aan beide binnenzijdes met twee eetlepels zwarte tapenade per kipfilet. Leg op 1 helft wat blaadjes spinazie, daarop twee plakjes mozzarella, dan 3 zongedroogde tomaatjes en klap de filet dicht. Zet het vlees vast met houten prikkertjes. Herhaal met alle filets.
- Verhit je stoofpan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipfilets aan beide zijdes mooi goudbruin.
- Schenk de kookroom in de pan erbij en rasp de kaas over de kipfilets. Laat op een zacht vuurtje verder rustig gaar stoven in de saus. Leg twee takjes tijm in de saus erbij, deze geeft een heerlijke smaak af.
- Vlak voor het serveren strooi je nog wat kaas en de kappertjes erop.
- Heerlijk Happen!
Dit is een heel fijn recept, ben jij net als wij fan van kip dan wil je deze zeker ook maken:
Deze Parmaham terrine met pesto en tomaat is ook top!
Of wat dacht je van deze juicy kipfilet uit de oven.
Maar ook deze low carb broccoli cheddar ovenschotel is heerlijk.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gevulde kipfilet uit de oven bakken