Geschatte leestijd: 5 minuten
Ik heb vandaag een heerlijk recept voor jullie in petto. Het is ideaal voor een gezellige borrel met vrienden of familie. Het gaat om een Mexicaanse streetfood plank met salsa. Misschien ken je die leuke houten planken wel die je overal ziet met allerlei lekkere hapjes erop. Dit is dus de Mexicaanse versie daarvan. Er zitten allerlei smaakvolle snacks op zoals nacho cheese tortilla chips, guacamole, chorizo worstjes en wraps met gehakt en kaas. salsa recept rode salsa mangosalsa nacho cheese tortilla chips
Bovendien hoort er ook een zelfgemaakte salsa bij. Ik heb gekozen voor een mango salsa die je zo kunt dippen of op je wrap kunt smeren. Het is heel makkelijk om te maken, het is snel klaar en het is super lekker!
De Mexicaanse keuken is echt mijn favoriet. Ik geniet van de kleuren, de geuren en de smaken die elk gerecht zo bijzonder maken. Het is een keuken die me vrolijk maakt en waar ik blij van word. Daarnaast vind ik het ook leuk om te experimenteren met verschillende ingrediënten en combinaties. Zo kun je bijvoorbeeld afwisselen met de soorten salsa die je maakt. Ik heb nu een mango salsa gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een tomaten salsa, een ananas salsa of een avocado salsa. Of je maakt ze allemaal natuurlijk, als je niet kunt kiezen.
Mexicaanse streetfood plank met salsa
De mango salsa die ik heb gemaakt is heel eenvoudig. Je hebt alleen een rijpe mango, een kwart komkommer, een rood uitje, het sap van een halve limoen, wat verse peterselie, zout en peper nodig. En als je van pit houdt, kun je er ook nog een klein rood pepertje doorheen doen. Je snijdt alles in kleine stukjes en mengt het in een kommetje. That’s it! Je hebt nu een heerlijke frisse en fruitige salsa die perfect past bij de andere hapjes op de plank.
Mexicaanse streetfood plank met salsa
De andere hapjes op de plank zijn ook heel simpel om te maken. Je hebt alleen wat nacho cheese tortilla chips, guacamole, chorizo worstjes, wraps en Mexicaans gehakt met kaas nodig. De nacho cheese tortilla chips kun je gewoon kopen in de supermarkt of bij de toko. De guacamole kun je zelf maken of ook kant-en-klaar kopen. De chorizo worstjes kun je even bakken in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
Om de wraps te maken, beleg je ze met het Mexicaans gehakt en wat geraspte kaas en dan doe je ze even in de oven tot de kaas gesmolten is. Het Mexicaans gehakt maak je door eerst rundergehakt te bakken met wat ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, zout en peper. Vervolgens kun je er ook nog wat mais en kidneybonen aan toevoegen als je dat lekker vindt. mangosalsa
Nu je alles klaar hebt, kun je de plank gaan opmaken. Begin met de nacho cheese tortilla chips in een grote schaal te leggen en zet er een bakje met de mango salsa naast. Vervolgens doe je de guacamole in een ander bakje en zet dat naast de naturel tortilla chips in een kleinere schaal. Daarna leg je de chorizo worstjes op een bordje en zet dat naast de wraps met gehakt en kaas op een andere schaal. Ten slotte zet je er nog een bakje met rode salsa bij voor extra smaak. En voilà, je hebt nu een prachtige Mexicaanse streetfood plank met salsa die iedereen zal verrassen en verwennen. salsa recept rode salsa mangosalsa nacho cheese tortilla chips
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Mexicaanse streetfood plank met salsa
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rijpe mango
- ¼ komkommer
- 1 rood uitje
- ½ limoen - sap van een halve
- 2 takjes verse gehakte peterselie
- zwarte versgemalen peper
- zeezout
- klein rood pepertje - hou je van pit?
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de mango. Een handige manier is om langs de pit te snijden, dat is een beetje gokken maar je merkt snel genoeg met je mes als je tegen de pit aan zit. De twee helften snij je in een ruitjes patroon in en dan vouw je hem om naar buiten. Hierdoor komen de blokjes als het ware naar buiten en kun je ze er heel makkelijk af snijden.
- We snijden ook de komkommer in kleine blokjes en snipperen de rode ui. Hak de platte peterselie fijn.
- Doe alle ingrediënten in een kom en druppel dan het sap van de halve limoen erover. Breng het geheel op smaak met het zeezout en de versgemalen peper.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Mexicaanse streetfood plank met salsa? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zalm en croute met kruiden en spinazie
Loaded courgette enchiladas met geraspte kaas
Bulgur salade met lamsrack en feta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
salsa recept rode salsa mangosalsa nacho cheese tortilla chips
heerlijk bij een lekkere Mexicans biertje op het terras in de tuin.