🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Maak deze grappige mummie knakworstjes met bladerdeeg! Perfect voor Halloween, kinderfeestjes of als leuke lunch. Klaar in slechts 20 minuten en de kids zullen ervan smullen.
Knakkiedag, door mijn dochter in het leven geroepen zodat ze lekker één keer per week knakworstjes kan eten! Het simpele broodje knakworst met wat ketchup en mosterd blijft een klassieker natuurlijk. Maar deze mummie knakworstjes in broodjes van bladerdeeg zijn een leuke variatie daarop. De kids zullen ervan smullen. Ik vulde ze met wat cheddar kaas, als je dat niet lekker vindt dan laat je dat gewoon weg. Nu snel aan de slag met deze heerlijke knakworstjes in bladerdeeg. Dit is een super easy recept mini knakworstjes in bladerdeeg zonder ei!

Ingrediënten voor Mummie Knakworstjes
Knakworstjes zijn een geliefde snack en een klassiek product uit de Europese keuken. Hoewel we niet precies weten wanneer ze zijn ontstaan, bestaan ze waarschijnlijk al honderden jaren en zijn ze populair in veel landen. Deze worstjes worden gemaakt van vlees, meestal varkensvlees, en krijgen hun smaak door kruiden en rook voordat ze in de winkel komen.

Ze worden gegeten als snack of als onderdeel van maaltijden en worden vaak geserveerd met brood of aardappelen. Knakworstjes zijn bekend om hun unieke smaak en makkelijke bereidbaarheid en zijn een populaire keuze voor onderweg of als snelle maaltijd.

Een andere leuke methode is het bladerdeeg in reepjes te snijden en deze om de knaks heen te draaien. Laat daarbij soms wat ruimte over om hier later snoep-oogjes in te plaatsen als het Halloween is bijvoorbeeld.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mummie Knakworstjes met Bladerdeeg – Halloween Kinderhapje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik knakworsten
- 4 plakjes cheddar kaas
- 4 plakjes bladerdeeg
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en laat de knakworsten uitlekken.
- Neem 1 plakje bladerdeeg en leg in het midden een reepje cheddar kaas en 2 worstjes naast elkaar.
- De zijkanten snij je schuin naar beneden in en als je dat gedaan hebt vouw je om en om de sliertjes naar elkaar toe, zo pak je als het ware de knakworstjes in.
- Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals deze knakworstjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Frikandelbroodje, huisgemaakt top voor je lunch
Onovertroffen burger met cheddar en ontbijtspek
Asperge tompouce met zalmmousse
Lekker zijn deze
Heerlijk zijn ze!
Leuk en lekker