Geschatte leestijd: 4 minuten
Knakkiedag, door mijn dochter in het leven geroepen zodat ze lekker één keer per week knakworstjes kan eten! Het simpele broodje knakworst met wat ketchup en mosterd blijft een klassieker natuurlijk. Maar deze mummie knakworstjes in broodjes van bladerdeeg zijn een leuke variatie daarop. De kids zullen ervan smullen. Ik vulde ze met wat cheddar kaas, als je dat niet lekker vindt dan laat je dat gewoon weg. Nu snel aan de slag met deze heerlijke knakworstjes in bladerdeeg. Dit is een super easy recept mini knakworstjes in bladerdeeg zonder ei!
Knakworstjes zijn een populaire snack en een traditioneel product uit de Europese keuken. Het precieze moment van hun ontstaan is niet bekend, maar ze bestaan waarschijnlijk al honderden jaren en worden gegeten in veel verschillende landen. Knakworstjes zijn gemaakt van vlees, meestal varkensvlees, en worden gekruid en gerookt voordat ze in de verkoop gaan.
Ze worden gegeten als snack of als onderdeel van maaltijden en worden vaak geserveerd met brood of aardappelen. Knakworstjes zijn bekend om hun unieke smaak en makkelijke bereidbaarheid en zijn een populaire keuze voor onderweg of als snelle maaltijd.
En zo maak je de mummie knakworstjes met bladerdeeg:
-Verwarm de oven voor op 200 graden, zodat deze op tijd warm is voor de bereiding van de knakworstjes in bladerdeeg.
-Ontdooi de plakjes bladerdeeg en laat de knakworsten uitlekken.
-Neem 1 plakje bladerdeeg en leg in het midden een reepje cheddar kaas en 2 worstjes naast elkaar.
-De zijkanten snijd je schuin naar beneden in en als je dat gedaan hebt vouw je om en om de sliertjes naar elkaar toe, zo pak je als het ware de knakworstjes in.
-Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn, daarna goed blazen zodat de knakworstjes in bladerdeeg een beetje afkoelen en daarna: Héérlijk happen!
Een andere leuke methode is het bladerdeeg in reepjes te snijden en deze om de knaks heen te draaien. Laat daarbij soms wat ruimte over om hier later snoep-oogjes in te plaatsen als het Halloween is bijvoorbeeld.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Mummie knakworstjes met bladerdeeg.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik knakworsten
- 4 plakjes cheddar kaas
- 4 plakjes bladerdeeg
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en laat de knakworsten uitlekken.
- Neem 1 plakje bladerdeeg en leg in het midden een reepje cheddar kaas en 2 worstjes naast elkaar.
- De zijkanten snij je schuin naar beneden in en als je dat gedaan hebt vouw je om en om de sliertjes naar elkaar toe, zo pak je als het ware de knakworstjes in.
- Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals deze knakworstjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Frikandelbroodje, huisgemaakt top voor je lunch
Onovertroffen burger met cheddar en ontbijtspek
Asperge tompouce met zalmmousse
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
recept mini knakworstjes in bladerdeeg zonder ei
Lekker zijn deze
Heerlijk zijn ze!
Leuk en lekker