Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio – klassiek Napolitaans recept

Estimated reading time: 4 minuten

Op zoek naar een snel en authentiek Italiaans pastagerecht? Deze Napolitaanse spaghetti aglio e olio – met knoflook, olijfolie, rode peper en peterselie – staat in 20 minuten op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond of als smaakvolle basis voor variaties!

La cucina povera, ofwel de armeluiskeuken. Toch hebben die Italianen het helemaal niet bij het verkeerde eind met deze simpele gerechten. Niets zo lekker als een simpel bord spaghetti met maar een paar ingrediënten. Dit recept aglio e olio staat hier regelmatig op tafel. Als je snel wilt eten, of gewoon even geen idee hebt wát nou weer te maken dan schotel je gewoon deze Napolitaanse spaghetti aglio e olio voor. ( Ook lekker aan tafel kan met een spaghetti Napolitan met Napolitana sauce. )

spaghetti aglio olio peperoncino
Spaghetti aglio olio peperoncino

Mijn favoriete kruid peterselie, versgemalen zwarte peper, goede extra vergine olijfolie en een rood pepertje zijn erin verwerkt. Zo simpel kan het zijn. Overigens heet de versie mét het pepertje erbij eigenlijk spaghetti aglio olio peperoncino. Het laatste woord verwijzend naar het rode pepertje dus. Tutti a tavolá! ( Ook lekker aan tafel kan met een spaghetti Napolitan met Napolitana sauce. )

Recept: spaghetti aglio e olio met rode peper en peterselie

spaghetti aglio e olio

Deze spaghetti aglio olio peperoncino maak ik ook vaak op vakantie. Een heerlijk simpel gerechtje wat zo klaar is en iedereen wel lust. Het enige wat je nodig hebt zijn spaghetti, knoflook, olijfolie, rode peper en peterselie. Je kookt de spaghetti al dente en bakt de knoflook en de peper in de olie tot ze goudbruin zijn. Dan meng je alles door elkaar en bestrooi je het met peterselie.

Napolitaanse spaghetti aglio e olio napolitana sauce

Zo simpel en zo lekker! Eigenijk is aanpassen een soort vloeken in de kerk wat de Italianen betreft maar… eigenwijs als ik ben voeg ik soms ook nog wel eens kappertjes, olijven en zongedroogde tomaatjes toe aan de olie in de koekenpan. Dan heb je een super uitgebreide spaghetti aglio e olio die nog meer smaak heeft. Je kunt er ook nog wat Parmezaanse kaas over raspen als je dat lekker vindt. Dit is echt een gerecht waar je nooit genoeg van krijgt!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio – snel en klassiek Italiaans

Deze spaghetti aglio e olio is een klassiek Italiaans pastagerecht met knoflook, olijfolie, rode peper en peterselie. Snel, eenvoudig en boordevol smaak – ideaal voor elke dag!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Italiaans pastarecept, peper, peterselie, rode peper, snel pasta recept, spaghetti, spaghetti aglio e olio, spaghetti met knoflook, vegetarische pasta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 1 rode peper - in ringetjes gesneden
  • 4 takjes peterselie - fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook - in plakjes gesneden
  • 75 ml extra vergine olijfolie

Uit de kruidenlade:

  • zout - naar smaak
  • peper - naar smaak

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de rode peper in ringetjes de knoflook in plakjes, en hak de peterselie fijn.
  • Pak je koekenpan erbij en doe hier de olijfolie in, zet het vuur laag zodat je knoflook niet verbrandt! Doe de rode peper en knoflook in de pan en laat rustig staan.
  • Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een flinke lepel zout.
  • Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet als hij gekookt is en schep dan in de pan met de olijfolie. Strooi de peterselie en wat zwarte peper erop en hussel goed!
  • Serveer direct met eventueel nog wat Parmezaanse kaas erbij.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Spaghetti aglio e olio – snel en klassiek Italiaans
Amount per Serving
Calories
622
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
13
g
Sodium
 
10
mg
0
%
Potassium
 
326
mg
9
%
Carbohydrates
 
95
g
32
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
191
IU
4
%
Vitamin C
 
18
mg
22
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo dol op deze keuken? Maak dan eens één van deze gerechten:

Pasta met Oosterschelde kreeft in roomsaus.

Italiaanse huisgemaakte Pici pasta vongole.

Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spaghetti aglio e olio – klassiek Napolitaans recept

Eén gedachte over “Spaghetti aglio e olio – klassiek Napolitaans recept”

4.93 from 27 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept