Geschatte leestijd: 4 minuten
La cucina povera, ofwel de armeluiskeuken. Toch hebben die Italianen het helemaal niet bij het verkeerde eind met deze simpele gerechten. Niets zo lekker als een simpel bord spaghetti met maar een paar ingrediënten. Dit recept aglio e olio staat hier regelmatig op tafel. Als je snel wilt eten, of gewoon even geen idee hebt wát nou weer te maken dan schotel je gewoon deze Napolitaanse spaghetti aglio e olio voor. ( Ook lekker aan tafel kan met een spaghetti Napolitan met Napolitana sauce. )
Mijn favoriete kruid peterselie, versgemalen zwarte peper, goede extra vergine olijfolie en een rood pepertje zijn erin verwerkt. Zo simpel kan het zijn. Overigens heet de versie mét het pepertje erbij eigenlijk spaghetti aglio olio peperoncino. Het laatste woord verwijzend naar het rode pepertje dus. Tutti a tavolá! ( Ook lekker aan tafel kan met een spaghetti Napolitan met Napolitana sauce. )
Napolitaanse spaghetti aglio e olio
Deze spaghetti aglio olio peperoncino maak ik ook vaak op vakantie. Een heerlijk simpel gerechtje wat zo klaar is en iedereen wel lust. Het enige wat je nodig hebt zijn spaghetti, knoflook, olijfolie, rode peper en peterselie. Je kookt de spaghetti al dente en bakt de knoflook en de peper in de olie tot ze goudbruin zijn. Dan meng je alles door elkaar en bestrooi je het met peterselie.
Zo simpel en zo lekker! Eigenijk is aanpassen een soort vloeken in de kerk wat de Italianen betreft maar… eigenwijs als ik ben voeg ik soms ook nog wel eens kappertjes, olijven en zongedroogde tomaatjes toe aan de olie in de koekenpan. Dan heb je een super uitgebreide spaghetti aglio e olio die nog meer smaak heeft. Je kunt er ook nog wat Parmezaanse kaas over raspen als je dat lekker vindt. Dit is echt een gerecht waar je nooit genoeg van krijgt!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Napolitaanse spaghetti aglio e olio
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram spaghetti
- 1 rode peper - in ringetjes gesneden
- 4 takjes peterselie - fijngehakt
- 5 teentjes knoflook - in plakjes gesneden
- 75 ml extra vergine olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de rode peper in ringetjes de knoflook in plakjes, en hak de peterselie fijn.
- Pak je koekenpan erbij en doe hier de olijfolie in, zet het vuur laag zodat je knoflook niet verbrandt! Doe de rode peper en knoflook in de pan en laat rustig staan.
- Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een flinke lepel zout.
- Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet als hij gekookt is en schep dan in de pan met de olijfolie. Strooi de peterselie en wat zwarte peper erop en hussel goed!
- Serveer direct met eventueel nog wat Parmezaanse kaas erbij.
- Heerlijk Happen!
Ook zo dol op deze keuken? Maak dan eens één van deze gerechten:
Pasta met Oosterschelde kreeft in roomsaus.
Italiaanse huisgemaakte Pici pasta vongole.
Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
spaghetti napolitan napolitana sauce