Gebakken Zalm

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Estimated reading time: 3 minuten

Zoek je een lekker, simpel én gezond gerecht dat snel klaar is? Deze op de huid gebakken zalm met courgetti is precies wat je nodig hebt! Krokant gebakken zalm, geserveerd met frisse courgette-spaghetti, geroosterde tomaatjes en een smaakvolle garnituur. Dit koolhydraatarme en glutenvrije recept is perfect als lichte lunch of snel diner. Pure smaken, minimale moeite!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Heerlijk verse gemarineerde zalm.

Bovendien is dit gerecht ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij, dus ideaal als je daar op let. Daarnaast krijg je ook nog eens veel groente binnen door de courgetti, die je makkelijk zelf kunt maken met een spiraalsnijder of een kaasschaaf. Kortom, dit is een heerlijk gerecht waar je geen spijt van zult krijgen!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Bak de tomaatjes eventjes in de pan.

Tips voor Perfect Gebakken Zalm & Courgetti

  • Zorg dat de pan goed heet is en dep de zalmhuid droog voor je hem bakt voor het knapperigste resultaat.
  • Geen spiraalsnijder? Maak brede linten met een dunschiller of kaasschaaf, of snijd in dunne reepjes (julienne)
  • Voeg wat citroensap toe aan de courgetti of garneer met feta in plaats van mozzarella.
Op de huid gebakken zalm met courgetti
Lekker gezond en een heerlijke lichte maaltijd.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 28 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 1 persoon
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalm - 150g
  • 1/2 courgette
  • gemixte salade - handje
  • kapper appeltjes - de grote kappertjes
  • 1 takje tros tomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes
  • mozzarella
  • basilicum

Voor de marinade van de zalm:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Smeer zalm in met olie, peper, Italiaanse kruiden. Min. 30 min koelkast
  • Rooster pijnboompitten in droge koekenpan. Bak trostomaatjes in beetje olie tot vel barst. Maak courgetti met spiraalsnijder (of kaasschaaf/juliennesnijder).
  • Verhit olie in koekenpan. Bak zalm op de huidkant 3-4 min tot krokant. Draai om, bak andere kant nog 2-3 min tot gaar (afhankelijk van dikte)
  • Leg courgetti op bord. Schik gemixte salade erbij. Leg de gebakken zalm erop. Verdeel de gebakken tomaatjes, olijven – kies kleur!, kappertjes en eventueel mozzarella/basilicum erover. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.

Zalm gebakken in boter met noodles

Courgetti met gebakken kip en persillade

Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

courgetti recept Op de huid gebakken zalm met courgetti recept

Start » Recepten » Lunchgerechten » Op de huid gebakken zalm met courgetti

Eén gedachte over “Op de huid gebakken zalm met courgetti”

4.93 from 28 votes (27 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept