Estimated reading time: 3 minuten
Zoek je een lekker, simpel én gezond gerecht dat snel klaar is? Deze op de huid gebakken zalm met courgetti is precies wat je nodig hebt! Krokant gebakken zalm, geserveerd met frisse courgette-spaghetti, geroosterde tomaatjes en een smaakvolle garnituur. Dit koolhydraatarme en glutenvrije recept is perfect als lichte lunch of snel diner. Pure smaken, minimale moeite!

Bovendien is dit gerecht ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij, dus ideaal als je daar op let. Daarnaast krijg je ook nog eens veel groente binnen door de courgetti, die je makkelijk zelf kunt maken met een spiraalsnijder of een kaasschaaf. Kortom, dit is een heerlijk gerecht waar je geen spijt van zult krijgen!

Tips voor Perfect Gebakken Zalm & Courgetti
- Zorg dat de pan goed heet is en dep de zalmhuid droog voor je hem bakt voor het knapperigste resultaat.
- Geen spiraalsnijder? Maak brede linten met een dunschiller of kaasschaaf, of snijd in dunne reepjes (julienne)
- Voeg wat citroensap toe aan de courgetti of garneer met feta in plaats van mozzarella.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 stuk zalm - 150g
- 1/2 courgette
- gemixte salade - handje
- kapper appeltjes - de grote kappertjes
- 1 takje tros tomaatjes
- een aantal groene olijven
- geroosterde pijnboompitjes
- mozzarella
- basilicum
Voor de marinade van de zalm:
- olijfolie
- peper
- Italiaanse kruiden - ongeveer een theelepel
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smeer zalm in met olie, peper, Italiaanse kruiden. Min. 30 min koelkast
- Rooster pijnboompitten in droge koekenpan. Bak trostomaatjes in beetje olie tot vel barst. Maak courgetti met spiraalsnijder (of kaasschaaf/juliennesnijder).
- Verhit olie in koekenpan. Bak zalm op de huidkant 3-4 min tot krokant. Draai om, bak andere kant nog 2-3 min tot gaar (afhankelijk van dikte)
- Leg courgetti op bord. Schik gemixte salade erbij. Leg de gebakken zalm erop. Verdeel de gebakken tomaatjes, olijven – kies kleur!, kappertjes en eventueel mozzarella/basilicum erover. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.
Zalm gebakken in boter met noodles
Courgetti met gebakken kip en persillade
Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
courgetti recept Op de huid gebakken zalm met courgetti recept
Dat is nog eens lunchen!