Geschatte leestijd: 3 minuten
Elke keer als ik iets kook wat richting de Oosterse keuken gaat lichten de ogen van mijn man op. Hij is namelijk dol op dit soort gerechtjes. En hoewel ik het best lekker vind gaat mijn eigen voorkeur niet persé naar deze keuken uit. Misschien moet ik toch eens een keer die kant uit, compleet uit mijn comfort zone stappen…. Het is dat lang vliegen helemaal niet zo mijn ding is anders had ik het wellicht al eens gedaan. Waar sommige mensen een enorme behoefte hebben om China, Vietnam, Bali en al dat soort landen te ontdekken heb ik dat dan toch minder. poke bowl maken
Toch heb ik heel veel afleveringen van Netflix gekeken met Oosterse chefs in de hoofdrol en het ziet er wel altijd echt top uit. Nou de goedkeuring voor deze paksoi poké bowl met rijst werd gegeven en dus kan hij op mijn site om met jullie te delen. poke bowl kip
Paksoi poké bowl met rijst
Paksoi of pak-choi is een Chinese soort kool met groene bladeren. En gek genoeg zal de meeste paksoi die je in de supermarkt koopt gewoon uit Nederland komen. Het wordt namelijk volop geteeld in de kassen hier in ons kikkerlandje. Je hebt de grote versie met witte stelen en groene bladeren, maar er zijn ook kleine baby-paksoi te verkrijgen. En die heb ik dan ook in dit recept gebruikt. Deze zijn in de gemiddelde supermarkt weer iets moeilijker te vinden, maar zeker wel in de groothandel.
En als je daar dan toch bent neem dan gelijk lekker veel verschillende soorten champignons mee. Die zijn overigens dan weer wél in je supermarkt te vinden. Je kunt deze poké bowl nog extra naar eigen smaak aanvullen door er bijvoorbeeld zoute sojasaus over te gieten, of hele zoete ketjap. Maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Paksoi poké bowl met rijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gr zilvervlies rijst
- 2 baby paksoi
- ½ komkommer
- 20 champignons
- 200 gr kipfilet
- zwarte sesamzaadjes - om mee te garneren
- zout/peper
Om mee te koken:
- 4 el rijstazijn
- 2 el suiker
- zout/peper
- 5 el Lee Kum Kee zwartebonen knoflooksaus
- wokolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Schep de zwartebonensaus erbij en laat even marineren. ( Je kunt dit ook de avond van te voren doen zodat de smaken goed in de kip trekken).
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi er wat zout over en schep om. Voeg de rijstazijn toe en de suiker en laat ook eventjes staan. Schep zo nu en dan om.
- Was de paksoi en halveer ze. Droog even goed met een schone theedoek. Verhit de koekenpan en giet er wat wokolie in. Bak de paksoi met de snijkant naar beneden voor een minuut of 3. Giet er 2 el sojasaus bij en laat nog 5 minuutjes gaar stomen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
- In de wok met wat wokolie bak je de stukjes kipfilet gaar. ( Bewaar de saus om eventueel over de rijst te schenken).
- Haal de paksoi uit de koekenpan en bak heel kort de champignons nog even aan in de sojasaus.
- Pak de kommen erbij en schep hier eerst de rijst in. Vul hem verder op met de rest van de ingrediënten.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere gerechtjes maken die je in een kom serveert zoals Paksoi poké bowl met rijst? Probeer dan deze eens:
- Of deze wagyu burger bowl.
- Maar ook deze teriyaki Udon noodles zijn top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
poke bowl kip
Dit ga ik snel eens maken