🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Op zoek naar een snelle Italiaanse klassieker? Probeer deze Papardelle Carbonara: brede pasta, krokant spek en een romige eier-kaassaus – simpel, authentiek en in een handomdraai klaar

Waarom kiezen voor Papardelle Carbonara?
Papardelle carbonara is een populaire Italiaanse pasta-gerecht waarvan de smaak veel mensen aanspreekt. Het is lekker vanwege de combinatie van verschillende smaken en texturen. De pasta is gemaakt van papardelle, een brede, vlakke noodle, die samen met de romige saus en de stukjes gebakken spek een mooie textuur bieden. De saus is gemaakt van een combinatie van eieren, Parmezaanse kaas en peper, wat een rijke en volle smaak geeft aan het gerecht. Hierdoor is papardelle carbonara een heerlijk, comfortabel en smaakvol gerecht.
Het idee voor pappardelle carbonara pasta komt van Jamie Oliver, maar hij gebruikt hier spaghetti bij, ook gebruikt hij pancetta. Ik vind het met gebakken spekjes nèt iets lekkerder.

Dat is het leuke aan koken en geïnspireerd raken door andere chefs en er dan zelf lekker mee aan de slag gaan!
Stap-voor-stap bereidingswijze
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Papardelle Carbonara met Spekjes en Lente-ui
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 pakken pappardelle - versvak in de supermarkt, Of natuurlijk vers gemaakt!
- 300 gram spekjes - gebakken
- 1 teentje knoflook - gesnipperde
- 2 lente uitjes - gesnipperd
- 100 ml kookroom
- 2 eieren
- peper - naar smaak
- 75 gram parmezaanse kaas - geraspte
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes.
- Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.
- Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.
- Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.
- Pak de borden erbij en schep lekker op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Papardelle carbonara pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep
Mosselen met zeekraal en lamsoren
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zojuist als tussengerecht gegeten….hmmmmm! Erg lekker en 5 duimpjes omhoog hier!
Patstaatje gaat er altijd wel in!
heerlijk pasta gerecht!