Geschatte leestijd: 3 minuten
Laatst was ik in Rome om heel eventjes wat tijd voor mezelf te nemen. Best wel spannend want ik was nog nooit echt helemaal alleen op reis geweest. Zelf in een vliegtuig stappen heb ik echt al wel eerder gedaan, maar zes hele dagen alleen in een grote wereldstad doorbrengen dat was voor het eerst! Het meest zag ik wel op tegen het alleen eten, maar dat is me eigenlijk ook wel goed afgegaan. De obers maken graag een gesprekje met je, en soms zit er iemand naast je die even een gesprekje met je aanknoopt. Op een zonnig, beetje afgelegen terrasje verstopt achter een groene haag bij zo’n typisch Italiaans pleintje bestelde ik deze pasta en daar heb ik geen spijt van gekregen! Zo simpel, maar zoveel smaak… Dat moest ik natuurlijk thuis nog een keer maken en met jullie delen. Dus aan de slag met deze pasta met rozemarijn en tomaatjes.
Pasta met rozemarijn en tomaatjes
Op de foto zie je trouwens een soort houten lepel liggen. Dat is een soort maat-latje voor de hoeveelheid ongekookte pasta die je moet gebruiken. Ik kocht hem op de markt van Campo di Fiori, dé Foodie markt waar ze allemaal verse producten verkopen. Groente, fruit, sapjes, en prachtig servies en dit soort leuke keuken benodigdheden. Wat dat aangaat is Rome echt wel een heerlijke stad waar je overal wel lekker kunt eten. Probeer de hysterisch toeristische pleintjes een beetje links te laten liggen, vaak om de hoek zit er een klein tentje waar je echt heel goed kunt eten. Deze vegetarische pasta was echt super lekker, en dat met maar een paar ingrediënten!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pasta met rozemarijn en tomaatjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de spaghetti al dente in een pan met water en zout.
- Verhit je koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe, op laag vuur bak je de blaadjes rozemarijn die je van het takje hebt gehaald. Voeg de tomaatjes rode peper en boter toe en laat smelten.
- Giet de pasta af maar bewaar een beetje pastawater in een beker.
- Voeg een 50 ml pastawater toe aan de koekenpan en schep de uitgelekte pasta in de pan erbij, mix het geheel goed.
- Schep de pasta op de borden en strooi de kaas en wat peper erop en serveer direct.
- Heerlijk Happen!
De Italianen weten als geen ander met heel weinig een heel fijn maaltje te maken. Natuurlijk heb ik nog een hoop andere fijne Italiaanse gerechten op mijn site. Probeer deze ook maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pasta met rozemarijn en tomaatjes