Pastaschotel met tonijn en kaas

Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Kaassaus

🕒 Bereidingstijd: 45 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Tonijn en kaas – een match made in heaven! Deze pastaschotel combineert grote pastaschelpjes met een rijke kaassaus en wordt perfect gegratineerd. Makkelijk te maken en ideaal om van tevoren voor te bereiden voor drukke dagen.

Waarom Zelfgemaakte Béchamelsaus het Verschil Maakt

Sommige dingen horen gewoon bij elkaar! Zoals tonijn en kaas die tezamen een top combinatie zijn. Je kent de “tuna melt sandwich” natuurlijk al. Dat is een lekkere dikke tosti met tonijnsalade en cheddar kaas. Maar dus zeker ook in deze pastaschotel met tonijn en kaas. We maken de kaassaus helemaal zelf. Ook dat is niks meer en niks minder dan een béchamelsaus met flink wat kaas erin verwerkt. En die gieten we dan lekker over de pasta en tonijn en zetten we nog even in de oven. pastaschotel oven

In dit pastaschotel recept heb ik lamsoor gebruikt. Dit kun je kopen bij je visboer, maar het ligt ook steeds vaker bij de supermarkt in het visschap. Kun je het nou echt niet vinden gebruik dan wat zeekraal. Pas wel op met zout, want het komt uit de zee en is dus al zout van zichzelf.

Pastaschotel met tonijn en kaas
Voordat de pastaschotel met tonijn en kaas de oven in gaat raspen we nog flink wat Parmezaanse kaas erop.

Duurzame Tonijnkeuze: Keurmerken en Tips

Over tonijn is natuurlijk al een tijdje wat te doen. Ik kies daarom zelf altijd voor een blikje tonijn met keurmerk. Daar heb ik al eerder een blog over geschreven en die lees je hier. Je krijgt in die blog trouwens ook het recept voor een waanzinnig lekkere tonijn tosti. Dit pastaschotel recept is uitermate geschikt voor een doordeweekse dag.

pastaschotel recept

Het neemt niet heel veel tijd in beslag, en als het in de oven staat kun je rustig samen even de dag doornemen. Met een lekker wijntje bijvoorbeeld! Voor deze pastaschotel met tonijn en kaas heb ik hele grote pastaschelpen gebruikt. Maar je kunt hiervoor ook macaroni of andere soorten pasta gebruiken.

Pastaschotel met tonijn en kaas

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pastaschotel met tonijn en kaas

Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Béchamel Kaassaus

Romige ovenschotel met tonijn, grote pastaschelpjes en zelfgemaakte béchamelsaus – perfect comfortfood voor het hele gezin

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 34 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European, Internationaal
Trefwoord: lamsoor, pasta, sjalot, tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta schelpen
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 50 gram lamsoren - of zeekraal
  • 30 gram Parmezaanse kaas - geraspt

Voor de bechamel-kaas saus:

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 200 gram geraspte Mozzarella
  • versgemalen peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet een pan water met wat zout op en kook de pasta.
  • Terwijl de pasta kookt maken we de saus. Smelt boter, voeg bloem toe en bak 2 minuten (roux). Voeg koude melk geleidelijk toe onder constant roeren. Kook 5 min tot sausdikte. Anti-klontjes tip: Gebruik garde en voeg melk langzaam toe. Zet het vuur zacht tot we de saus over de pasta gaan gieten.
  • Snipper de sjalot en hak de lamsoor fijn, in een koekenpan met wat olijfolie bak je ze beide tot ze glazig zijn.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe. Roer de tonijn erdoor.
  • Neem je ovenschaal erbij en doe hier de pasta in en schenk de saus erover. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erop en zet in de oven voor een 15 minuutjes.
  • Heerlijk Happen!
Kook pasta 2 minuten korter dan op verpakking staat – hij gaart verder in de oven. Bewaar kopje pastawater voor bindkracht
Met groenten: Voeg spinazie, courgette of doperwten toe
Nutrition Facts
Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Béchamel Kaassaus
Amount per Serving
Calories
739
% Daily Value*
Fat
 
31
g
48
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
114
mg
38
%
Sodium
 
727
mg
32
%
Potassium
 
567
mg
16
%
Carbohydrates
 
68
g
23
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
963
IU
19
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
608
mg
61
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten die je zeker een keertje moet maken? Probeer dan eens onderstaande gerechtjes:

Bijvoorbeeld deze huisgemaakte tonijnsalade in een omelet.

Of eens heel Mediterraans deze gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt.

En voor de lunch deze lunch-salade met tomaat en tonijn.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Kaassaus

2 gedachten over “Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Kaassaus”

4.92 from 34 votes (32 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept