Geschatte leestijd: 3 minuten
ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren. Wij zijn allemaal lid van een groepje die elkaar regelmatig via Skype spreken. Bijna elk continent is hierin wel vertegenwoordigd. Aan iedereen heb ik gevraagd of hij zijn of haar geheime recept, of familie recept met mij delen. Zo kan ik bovendien hier in Nederland weer mensen inspireren en deze geheimen met jullie delen. kladdkaka
Want als één ding wel verbroederd is het wel samen tafelen. Deze Per-Erik Kladdkaka taart is een parel uit de Zweedse keuken. Kladdkaka is een Zweedse taart die wel wat weg heeft van brownie, hij is lekker zacht van binnen. In Nederland noemen we het ook wel kleddercake. Super makkelijk te maken!
-Verwarm je oven voor op 175 graden.
-Laat de boter voor de Per-Erik Kladdkaka taart helemaal smelten ( Ik deed dit in een bakje in de oven die aan het voorverwarmen is, let op dat je het er dan wel op tijd uithaalt).
-In een grote kom mix je de eieren met de suiker. In een andere kom mix je de droge ingrediënten, namelijk de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout.
-Voeg aan het eier-suikermengsel de gesmolten boter toe en roer door elkaar, voeg dit mengsel vervolgens aan de kom met de droge ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.
-Beboter de springvorm, deze moet een doorsnee van 24cm hebben, neem je een grotere of een kleinere moet je goed opletten met de baktijd in de oven. Als hij beboterd is strooi je met een lepel wat cacaopoeder in de vorm zodat het laagje boter bepoederd is met het cacaopoeder.
-Doe daarna de mix in de springvorm en zet hem in de oven voor 17 minuten.
-Als hij ten slotte gebakken is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen. Bestrooi daarna met poedersuiker.
Per-Erik Kladdkaka taart
Serveer de taart met een toef slagroom en wat verse vruchtjes zoals bosbessen of aardbeien: Heerlijk happen!
Merci Per-Erik pour ta recette et de la partager avec moi, c’est vraiment délicieux!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Per-Erik Kladdkaka taart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram boter
- 3 eieren
- 270 gram suiker
- 100 gram bloem
- 50 gram cacao poeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel zout
- boter voor de springvorm
- poedersuiker
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Laat de boter voor de Per-Erik Kladdkaka taart helemaal smelten ( Ik deed dit in een bakje in de oven die aan het voorverwarmen is, let op dat je het er dan wel op tijd uithaalt).
- In een grote kom mix je de eieren met de suiker. In een andere kom mix je de droge ingrediënten, namelijk de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout.
- Voeg aan het eier-suikermengsel de gesmolten boter toe en roer door elkaar, voeg dit mengsel vervolgens aan de kom met de droge ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.
- Beboter de springvorm, deze moet een doorsnee van 24cm hebben, neem je een grotere of een kleinere moet je goed opletten met de baktijd in de oven. Als hij beboterd is strooi je met een lepel wat cacaopoeder in de vorm zodat het laagje boter bepoederd is met het cacaopoeder.
- Doe daarna de mix in de springvorm en zet hem in de oven voor 17 minuten.
- Als hij ten slotte gebakken is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen. Bestrooi daarna met poedersuiker.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekkerrrrr
Lekkere taart!
Was heerlijk ,had geen slagroom dus met banketbakkersroom en daarop blauwe besjes heerlijk , dankje voor het recept Gr joke
Geen dank! Gr Francine