Geschatte leestijd: 5 minuten
Bienvenidos a todos! Vamos a la playa! Ik ben er weer om iets leuks te vertellen over Peru. Deze keer gaan we weer terug naar de kust van Peru. Het recept dat ik deze keer wil delen past perfect bij de zomer. Peru heeft een 3080 km lange kust waar je prachtige stranden kunt vinden. Lima is de hoofdstad van Peru en ligt precies in het midden van de hele kustlijn. Niets is lekkerder dan een ceviche of een tiradito eten aan zee. Het eten van een tiradito zalm is echt een genot zo aan de kust. Tiradito de pescado peruano. Peruaanse tiradito
Het is een belangrijk deel van de Peruaanse eetcultuur. Daarom kon een tiradito recept natuurlijk niet ontbreken. Iets verderop in de blog leg ik jullie het verschil tussen een ceviche en tiradito uit.
Leven aan de kust van Lima
Miraflores is een kustdistrict in Lima die uitkijkt over de Stille Oceaan. De hoge moderne gebouwen torenen uit boven de kliffen van de groene kust. De schoonheid van dit district is te danken aan de zorg voor de tuinen die de straten. En de nabijheid van de zee, waardoor je een prachtig uitzicht over de Stille Oceaan hebt.
De moderniserende stroom van de stad liet het verder naar het zuiden groeien, met aandacht voor Azië (Cañete), Paracas (Ica). De mooiste stranden in Peru van noord naar zuid zijn Punta Sal, Mancora, Trujillo, Caballeros, Emabajadores, maar met ruim 3000 km zijn er natuurlijk nog veel meer.
Punta Sal is een van mijn favoriete stranden welke ik ook meestal bezoek als ik in Peru ben. Een ongelooflijke plek waar je je volledig verbonden voelt met het onderwaterleven en je vooral kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang.
Seafood aan de kust
Deze keer deel ik met jullie het recept voor een tiradito. Dit gerecht bestaat uit dunne reepjes vis. Het lijkt op sashimi en is beïnvloed door Japanse immigranten in Peru. Na een dag vissen ervaart bijna elke Peruaan de versheid met het direct bereiden van een Ceviche of Tiradito langs de stranden. Ik ben nooit zelf gaan vissen, maar we kregen wel vissers aan onze deur van ons strandhuis met de vangst van de dag. Dat is uiteindelijk een fantastische belevenis.
In Peru bereidt men een ceviche of tiradito vaak op traditionele wijze met witte vis. Er zijn tegenwoordig verschillende versies die extra variaties brengen. De snijwijze van de vis bepaalt de naam, ceviche zijn in blokjes gesneden vis. Tiradito zijn dus dunne plakjes die op sashimi lijken. Vandaag deel ik met jullie een versie met zalm. Hopelijk gaan jullie een keer het bereiden met swingende salsamuziek zoals “Melao de caña” van Oscar de Leon.
Disfrutalo!
Peruaanse tiradito met passievrucht tijgermelk
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Peruaanse tiradito met passievrucht tijgermelk
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram zalmfilet - vers!
Voor de tijgermelk / "leche de tigre" :
- 90 ml passievruchtsap - * zie notities
- 2 el aji amarillo pasta - * zie notities
- 1 teen knoflook - gesnipperd
- ½ tl verse gember - gesnipperd
- 100 ml limoensap - geperst van verse limoen
- 1 tl suiker
- zout - naar smaak
Ter decoratie:
- ½ rode ui - in reepjes
- ½ rode peper - in ringetjes
- 6 koriander blaadjes - fijn gehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de verse zalm in dunne reepjes. Zoals je het kent van de plakjes sashimi. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Pers het limoensap uit de verse limoenen. Je hebt er een stuk of 4 voor nodig. Hak/ snijd/ snipper de rest van de ingrediënten die in de lijst hierboven staan.
- Meng het limoensap met de passievrucht, en de rest van de ingrediënten tot de "leche de tigre" saus.
- Haal de plakjes zalm uit de koelkast en leg ze zoals carpaccio op een bordje en schenk de tijgermelk erbij. Decoreer de bordjes met de ringetjes rode peper en reepjes rode ui.
- Serveer direct, Heerlijk Happen!
Deze blog ” Peruaanse tiradito met passievrucht tijgermelk ” tiradito zalm is een bijdrage van onze gastfoodie Mariëlla van Proef Peru. Wil je nog meer Peruaanse gerechten proberen kijk dan zeker eens op haar site!
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de smaken van de Peruaanse keuken? Maak dan zeker eens onderstaande gerechtjes van Mariëla:
Deze soort Peruaanse versie van een kroket: papa rellena gevuld met gehakt.
Een ontbijtje met banaan en spek: tacacho con cecina.
Een goed vullend soepje: chupe de papas.
Of deze kleurrijke causa Limeña.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zalm Peruaanse tiradito met passievrucht tijgermelk de pescado peruano
Wat een leuk vrolijk gerecht is dit
Dit was echt verrassend lekker