Pizzabloem met geitenkaas en proscuitto

Estimated reading time: 4 minuten

Gekregen. Ik zet het altijd netjes erbij wanneer ik van een bedrijf iets krijg. Het kan zijn dat ik er daarna een recept mee maak maar dat hoeft niet altijd. Deze keer kreeg ik meerdere producten in één goodie-bag. En hier had ik al vrij snel een leuk en vooral lekker idee bij. Althans dat dacht ìk natuurlijk want er is geen recept van dus ik ging er maar wat mee experimenteren. Natuurlijk weet je heus wel wat lekker bij elkaar is. En ook welke smaken elkaar versterken, maar goed of het idee ook zo lekker uitpakt als dat ik denk dat het gaat zijn blijft een verrassing. Deze pizzabloem met geitenkaas pakte héél goed uit! pizza geitenkaas pizzabloem recept

Nog voordat ik zelf had geproefd had mijn man al een stukje op zijn bord geschept. En de mededeling was dat deze vaker op het menu mag komen!

Pizzabloem met geitenkaas

En zo maak je de Pizzabloem met geitenkaas:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Neem dan je blender erbij, doe hierin de bevroren bramen en een klein scheutje water. Zet de blender aan en draai er een zachte bramen-mousse van.

Pizzabloem met geitenkaas pizza recept

-Pak het deeg erbij en rol hem helemaal uit. Giet de bramen-mousse op het deeg en met een mes smeer je de hele bodem er mee in.

-Daarna pak je de ham erbij, dit mag ook Parma ham zijn, haal de plakjes uit de verpakking en leg ze op de bramen-mousse.

-De volgende laag is een laag met spinazieblaadjes, deze leg je dakpansgewijs op de ham. Laat aan het einde een centimeter over. Pak daarna de rol met zachte geitenkaas erbij en verkruimel de plakjes boven op de pizza. 

-Dan komt het tricky gedeelte, rol de pizza zo strak mogelijk op tot een dikke rol. Het uiteinde even goed aanduwen. Dan snij je met een mes plakken van een centimeter of 3 tot 4.

-Pak een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Neem de ring van een springvorm erbij en vet deze goed in met boter. Leg vervolgens de plakken pizza in de ring. Ze hoeven niet super strak op elkaar te zitten.

-Zet als laatste het bakblik in de oven en laat de pizza in 23 tot 30 minuutjes gaar worden.

Pizzabloem met geitenkaas

Ben je geen geitenkaas liefhebber? Met brie zou dit ook moeten kunnen. Haal ten slotte de pizza uit de oven en verwijder de ring. Schuif de pizza voorzichtig op een bod en decoreer met de balletjes, munt en pijnboompitjes en dan : Heerlijk Happen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pizzabloem met geitenkaas

Pizzabloem met geitenkaas

Deze pizzabloem met geitenkaas pakte héél goed uit! Nog voordat ik zelf had geproefd had mijn man al een stukje op zijn bord geschept

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 tante Fanny pizzadeegrol
  • 1/2 doosje bramen uit vriesvak
  • 1 verpakking proscuitto
  • spinazie blaadjes
  • 1 rol geitenkaas met honing
  • Bettine geitenkaas balletjes ter deocratie
  • verse munt
  • verse pijnboompitjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem dan je blender erbij, doe hierin de bevroren bramen en een klein scheutje water. Zet de blender aan en draai er een zachte bramen-mousse van.
  • Pak het deeg erbij en rol hem helemaal uit. Giet de bramen-mousse op het deeg en met een mes smeer je de hele bodem er mee in.Pizzabloem met geitenkaas
  • Daarna pak je de ham erbij, dit mag ook Parma ham zijn, haal de plakjes uit de verpakking en leg ze op de bramen-mousse.
  • De volgende laag is een laag met spinazieblaadjes, deze leg je dakpansgewijs op de ham. Laat aan het einde een centimeter over. Pak daarna de rol met zachte geitenkaas erbij en verkruimel de plakjes boven op de pizza. Pizzabloem met geitenkaas
  • Dan komt het tricky gedeelte, rol de pizza zo strak mogelijk op tot een dikke rol. Het uiteinde even goed aanduwen. Dan snij je met een mes plakken van een centimeter of 3 tot 4.
  • Pak een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Neem de ring van een springvorm erbij en vet deze goed in met boter. Leg vervolgens de plakken pizza in de ring. Ze hoeven niet super strak op elkaar te zitten.
  • Zet als laatste het bakblik in de oven en laat de pizza in 23 tot 30 minuutjes gaar worden.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Pizzabloem met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Salade met geitenkaas en nootjes

Gezonde aubergine pizza met parmaham

Couscous salade met geitenkaas

pizza pizzabloem recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pizzabloem met geitenkaas en proscuitto

Eén gedachte over “Pizzabloem met geitenkaas en proscuitto”

4.92 from 23 votes (22 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept