🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze romige pompoencurry met kip is een heerlijk herfst-comfort food! Met kokosmelk, Thaise kruiden en verse pompoen maak je in 40 minuten een pittige curry die niet te scherp is voor gevoelige magen.
De eeuwige strijd met pittige gerechten. Ik eet het niet graag omdat mijn maag er altijd wat van slag van raakt. Maar ik blijf het proberen door elke keer net ietsjes meer rode peper toe te voegen aan mijn gerechten. Dit receptje is er weer één uit de stal van Liesbeth. Zij maakte een vegetarische versie, maar ik heb er lekker kip aan toegevoegd. De kruiden die ik heb gebruikt in dit recept zijn van SpiceM. Snel aan de slag met deze pompoencurry indiaas met kip!

Dat is een leuk bedrijfje van Marenka die ik ooit ontmoette tijdens een Foodie-event. Zij verkoopt leuke en lekkere zakjes met kruiden zonder zout, vet of andere toevoegingen. Gewoon puur natuur, en zo geef je een lekkere smaak aan je gerechten.

Tips voor de Juiste Pittigheid
Begin voorzichtig met een halve rode peper en proef tijdens het koken. Voor gevoelige magen is dit beter – voeg geleidelijk meer toe naar smaak. De Thaise kruiden geven al veel smaak, dus bouw langzaam op. Extra kokosmelk verzacht de hitte, terwijl een extra snufje rode peper de pittigheid verhoogt voor liefhebbers van meer vuur.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoencurry met Kip & Kokosmelk – Thais Geïnspireerd
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de kipfilet in blokjes snijden. Doe ze vervolgens in een kom en strooi er een eetlepel Thaise kruiden op en wat kurkuma. Hussel dit en laat dan even staan om te marineren.Pompoencurry met kip
- Pak de pompoen erbij en snij deze door het midden. Gebruik een goed scherp mes dan lukt dat prima. Daarna kun je hem schillen met een aardappelschilmesje. Natuurlijk halen we de pitten eruit. Hak ze in grove maar niet té grote brokken. Ik heb ze vervolgens 15 minuten gestoomd. Heb je geen stoomoven kook ze dan 15 minuten.
- Snij de puntpaprika in ringen en de courgette in blokjes. De knoflooktenen en het rode pepertje hak je fijn.
- Neem een grote koekenpan of hapjespan erbij en doe hierin 1 of 2 el kokosolie. Vervolgens doe je eerst de fijngehakte knoflook en het pepertje in de pan en laat je dit op laag vuur smoren. Dan voegen we alle groenten toe en dit roerbak je een minuutje of 5 op hoog vuur. Daarna giet je de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. We gaan dit nu een kwartiertje laten stoven met de deksel op de pan op laag vuur. Breng de curry op smaak met peper, zout en nog 2 eetlepels van de kruiden.
- In een andere pan bak je de kippenblokjes mooi goudbruin en deze voeg je als laatste aan de pan toe.
Serveertip: Heerlijk met basmati rijst of naanbrood
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Pompoencurry met kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Hasselback pompoen met nootjes
Knoflook kurkuma pangasius met ketjap sedeng
Aziatisch gemarineerde komkommersalade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk, de herfst is weer begonnen
een heerlijk stoofpotje lust ik elke week wel
Heerlijk