Quesadilla’s met Mexicaans Gehakt en Guacamole

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Maak zelf de lekkerste quesadilla met Mexicaans gehakt in 30 minuten! Deze gevulde tortilla’s met gekruid rundergehakt, verse guacamole en gesmolten kaas zijn heerlijk bij een gezellige lunch of snelle avondmaaltijd. Ontdek hoe je dit Mexicaanse gerecht thuis maakt met deze eenvoudige stap-voor-stap instructies

Quesedilla met Mexicaans gehakt
Een heerlijke lunch, diner of gewoon lekker als borrelhapjes, kan allemaal!

Kaas! Wij Hollanders eten er kilo’s van per jaar in alle vormen en soorten. Maar in de Mexicaanse keuken kunnen ze er ook wat van hoor! Wat voor ons de gewone tosti met kaas is, is daar de quesedilla. Een “kaasdingetje” die op vele manieren te maken is. De variaties bij dit recept zijn net zo eindeloos als met de gewone tosti. Inmiddels springen de tosti-lunchrooms ook als paddestoelen uit de grond. Ik maakte deze heerlijke quesedilla met Mexicaans gehakt. Heerlijk gekruid gehakt met een verse guacamole en een flinke klodder zure room erbij. De handen gingen hier thuis op elkaar voor dit recept Quesedilla quesedillas met gehakt, dus snel aan de slag!

Quesedilla’s zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik zin heb in iets lekkers, makkelijks en gezelligs. Je kunt ze vullen met allerlei ingrediënten, maar deze keer heb ik gekozen voor een Mexicaanse twist met gehakt, bonen, mais en kaas. Een heerlijke combinatie die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt.

Ingrediënten voor Quesadilla’s met Gehakt

Quesedilla’s zijn eigenlijk tortilla’s die je dubbelvouwt met een vulling ertussen en dan bakt in een koekenpan of grillpan. Ze worden ook wel Mexicaanse tosti’s genoemd, en dat snap ik wel. Ze zijn net zo knapperig en smeuïg als een goede tosti, maar dan met een andere smaak. Je kunt ze serveren als lunch, snack of hoofdgerecht, en ze zijn ideaal om te delen met je gezin of vrienden.

De kaas smelt lekker tussen de tortilla’s.

Voor deze quesedilla’s heb ik rundergehakt gebruikt, dat ik heb gekruid met een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Die bestaat uit paprikapoeder, komijn, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Je kunt ook een kant-en-klare kruidenmix gebruiken, maar ik vind het leuk om het zelf te maken. Zo kun je ook de hoeveelheid zout en peper aanpassen naar je eigen smaak.

quesedillas
Wij zijn er dol op hier thuis.

Stap-voor-Stap Bereidingswijze

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Quesedilla met Mexicaans gehakt

Quesadilla’s met Mexicaans Gehakt en Guacamole

Knapperige quesadilla’s gevuld met heerlijk gekruid Mexicaans gehakt, gesmolten kaas en verse groenten. Compleet met zelfgemaakte guacamole voor de perfecte smaakbeleving!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: quesedilla
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 tortilla’s - 25cm doorsnee
  • 2 zakjes gemixte geraspte kaas - waar ook cheddar in zit
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 oranje paprika
  • 1 grote witte ui
  • Mexicaanse kruiden

Voor de guacamole heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 1 klein rood uitje
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie takjes
  • 1/2 limoen - sap van
  • peper
  • zout
  • 1/2 rood pepertje

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We snijden eerst de paprika in kleine blokjes en snipper de witte ui.
  • Pak dan je koekenpan erbij en doe hier het gehakt in, met een spatel rul je het gehakt een beetje en voeg dan de paprika en de ui toe. Breng het geheel op smaak met de Mexicaanse kruiden. Bak het net zolang tot al het gehakt gaar is. Schep het daarna in een kom en zet even apart.
  • In een keukenmachine of maatbeker doe je alle ingrediënten voor de gacamole en mix of draai tot je een redelijk gladde saus hebt. Er mogen best nog een beetje grove stukjes inzitten. Zet in de koelkast tot gebruik. Door het sap van de limoen wordt de avocado niet bruin.
  • In dezelfde koekenpan leg je de eerste tortilla, strooi er eerst een laagje kaas op, schep hierna het gehaktmengsel erop en daarna weer een flinke hand van de kaas. Je dekt hem af met de andere tortilla. Na een paar minuutjes bakken leg je een bord bovenop de tortilla en draai de pan om. Zo ligt de quesedilla keurig op je bord en kun je hem met de andere ongebakken kant weer in de pan leggen.
  • Na weer een paar minuutjes bakken is hij klaar. Schuif hem terug op het bord en snij in puntjes. Serveer met de guacamole en een lekkere klodder zure room. En vergeet niet wat tortilla chips
Bewaar tip: “Quesadilla’s zijn het lekkerst vers, maar kunnen 2 dagen in de koelkast bewaard worden
Opwarm tip: “Warm op in droge koekenpan voor behoud van knapperigheid
Variatie suggestie: “Probeer met kip, vegetarisch gehakt of extra groenten zoals courgette
 
Nutrition Facts
Quesadilla’s met Mexicaans Gehakt en Guacamole
Amount per Serving
Calories
326
% Daily Value*
Fat
 
45
g
69
%
Saturated Fat
 
14
g
88
%
Trans Fat
 
2
g
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
22
g
Cholesterol
 
90
mg
30
%
Sodium
 
548
mg
24
%
Potassium
 
1311
mg
37
%
Carbohydrates
 
53
g
18
%
Fiber
 
12
g
50
%
Sugar
 
10
g
11
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
2650
IU
53
%
Vitamin C
 
120
mg
145
%
Calcium
 
161
mg
16
%
Iron
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals quesedilla recept quesedillas met Mexicaans gehakt/ Probeer dan onderstaande recepten eens

Wrap met gegrilde paprika hummus

Cheeseburger cresent roll

Een boterzacht Hawaï hammetje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Quesadilla’s met Mexicaans Gehakt en Guacamole

Eén gedachte over “Quesadilla’s met Mexicaans Gehakt en Guacamole”

4.91 from 20 votes (18 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept