Estimated reading time: 3 minuten
Radicchio, een groente die er als sla uitziet en de vorm van een krop sla heeft, maar eigenlijk helemaal geen sla is! Ja dat is nog eens verwarrend hè? Het is een roodlof afkomstig uit Italië en hij behoort tot de roodlof familie. Een beetje te vergelijken met witlof dus. Het is een bittere groente dus we gaan hem op smaak brengen met een huisgemaakte dressing. Het receptje voor deze radicchio salade met dilledressing komt van Crisp, ik mocht daar een aantal lekkere artikelen bestellen en deze salade sprak me vanwege zijn kleur erg aan.
En aangezien er nog geen radicchio salade recept op mijn site stond is het gelijk een mooie aanvulling. Sowieso heb ik er nog niet veel mee gewerkt dus kan ik los gaan met mijn creativiteit en wat vaker mooie receptjes hiermee gaan verzinnen!
Radicchio salade met dilledressing
Dit radicchio salade recept staat zó op tafel. Houd je wat over? Je kunt deze salade prima een dag of twee in de koelkast bewaren. Wel eventjes de dilledressing apart houden en deze past toevoegen als je hem gaat eten. In het recept van Crisp voegen ze ook nog aardappeltjes toe, ik heb dat niet gedaan.
In dit recept voor een koolhydraatarme salade kun je eenvoudig variëren en je eigen twist eraan geven. Voeg bijvoorbeeld heerlijk knapperige en zoete gekarameliseerde nootjes toe als extra smaakmaker. Hierdoor wordt de salade niet alleen gezond en voedzaam, maar ook verrassend lekker. Experimenteer met verschillende soorten noten en geniet van de heerlijke combinatie van verschillende smaken en texturen. Kortom, deze aanpassing zorgt ervoor dat je salade nog meer mogelijkheden biedt om van te genieten!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Radicchio salade met dilledressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 krop radicchio
- 200 gram haricots vert
- 1 bos radijsjes
- ½ citroen
- 3 eieren
- 2 takjes dille - verse
Voor de dressing:
- 3 el Jean Baton zesty lemon mayonaise
- 4 el magere yoghurt
- 1 el persillade kruidenmix
- verse dille
- ½ citroen - het sap van deze helft
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de haricots vert een 10 minuutjes en spoel ze dan af onder koud water.
- Kook de eitjes ( zacht, half zacht of hard, net wat jij het lekkerste vindt).
- Snijd de radicchio fijn en doe in een schaal. Snijd de citroen door het midden en knijp het sap uit deze helft over de radicchio. Maak de radijsjes schoon halveer ze.
- Meng in een maatbeker alle ingrediënten voor de dressing.
- Voeg de haricots en radijsjes toe aan de schaal en pel de eitjes en leg deze erbij.
- Serveer met wat dressing erbij.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere salades uitproberen? Maak dan eens één van deze:
Deze falafel salade bowl bijvoorbeeld.
Anders deze gevulde tomaten met mossel salade.
En een topper is deze witlofsalade met gerookte kip en mandarijn.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een vrolijkheid op je bord
Dol op salade met ei
Yum!