Recept Canarische papas arrugadas

Recept Canarische papas arrugadas

Estimated reading time: 4 minuten

Proef de Canarische Eilanden met dit authentieke recept voor Papas Arrugadas con Mojo Picón! Ben je er ooit geweest, dan ken je deze ‘gerimpelde aardappeltjes’ vast. Ze worden gekookt in zeer zout water, wat zorgt voor een uniek zoutkorstje op de gerimpelde schil. We serveren ze met de klassieke, pittige rode mojo saus (Mojo Picón) – niet voor watjes! Let op: door het zout zijn dit echt tapas-aardappeltjes, geen volwaardige portie. Een heerlijk hapje voor bij de borrel!

Recept Canarische papas arrugadas
Geserveerd als tapas met wat mojo picon erbij.

Ook een kleine waarschuwing voor mensen die zoutloos (moeten) eten… Deze kun je dan beter overslaan want de aardappeltjes worden gekookt in heel zout water. Hierdoor ontstaat er een laagje zout op het velletje dat rimpelt omdat we ze droogkoken in de pan. Een mega hoeveelheid zul je er dus niet van eten, maar geserveerd als tapas zijn het zeker hele fijne aardappeltjes. Biertje erbij om te blussen en jij bent good to go haha! Aan de slag met dit recept Canarische papas arrugadas con mojo.

Deze saus is hot hot hot ….

Recept Canarische Papas Arrugadas con Mojo

Je had vast al begrepen dat het woord “papas” aardappels zijn in dit recept Canarische papas arrugadas. Deze aardappeltjes zijn een soort onbekendere versie van de Spaanse patatas bravas. Dit gerecht heb je ongetwijfeld al eens gegeten bij een tapas restaurant. Deze aardappeltjes worden gekookt en niet gebakken en behouden hun schil. En ze zijn dus flink zout… houd daar rekening mee!

Recept Canarische papas arrugadas

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Recept Canarische papas arrugadas

Recept Canarische papas arrugadas

De eiland-specialiteit van de Canarische eilanden, niet voor watjes want de mojo saus is "on fuego"!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: tapas
Keuken: Canarische
Trefwoord: aardappels, komijn, paprikapasta, rode peper, zeezout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen - kleine ( krieltjes )
  • 200 gram zeezout

Voor de mojo saus:

  • 2 rode peper - zaadjes verwijderd
  • 100 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram paprika pasta - van KoRo bijvoorbeeld, een soort paprika-tapenade
  • 4 el blanke balsamico azijn
  • 1 tl gemalen zwarte peper - gemalen
  • 1 tl komijn poeder

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak eerst de mojo saus, doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai tot je een mooie gladde saus hebt. Bewaar deze in de koelkast terwijl we de aardappeltjes maken. * zie notities voor de paprika pasta
  • Maak de aardappeltjes schoon maar schil ze niet. Doe ze in een pan die je vult tot de aardappeltjes net onder staan. Voeg het zout toe.
  • Breng het water aan de kook en kook de aardappels op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en bijna al het water verdampt is. Giet eventueel overtollig water voorzichtig af. Zet het vuur laag en laat de aardappels in de pan ‘droogkoken’. Schud de pan regelmatig zodat de aardappels rondom drogen, de schil rimpelt en er een zichtbaar wit zoutlaagje ontstaat.
  • Je zult vast begrijpen dat dit behoorlijk zoute aardappeltjes zijn, ik heb ze na het koken en het drogen van het zout op het velletje eventjes rondgedraaid in een vergiet zodat er nèt even wat minder zout aan het velletje zat.
  • Serveer als tapas met de mojo saus èn een flinke karaf water 😉
  • Heerlijk Happen!
( Heeft jouw supermarkt geen paprikapasta? Koop dan een pot gegrilde rode paprika’s en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe met de rest van de ingrediënten voor de mojo saus ). 
 
 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Paprika Pasta

Paprika pasta (of tapenade) is een dikke pasta van geroosterde paprika’s. Mocht je geen specifieke paprika pasta van KoRo kunnen vinden, zoek dan naar een soortgelijke paprikatapenade in de supermarkt of maak het zelf door geroosterde paprika’s (uit pot) fijn te pureren met een beetje olijfolie.

Dit is een lekker tapas-hapje, maar daar heb ik er nog meer van! Maak ook eens deze:

Deze Tapas knoflook garnalen met verse peterselie kun je er perfect bij serveren.

Maar ook deze octopus taco hapjes met chimichurri zijn top.

En deze fijne gevulde empanadas mogen niet ontbreken.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

papas arrugadas con mojo

Start » Recepten » Hapjes » Recept Canarische papas arrugadas
4.93 from 26 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept