Geschatte leestijd: 3 minuten
Frittata: Een klassieke Italiaanse omelet. Ciao ragazzi! Veel gerechten in Italië zijn ontstaan vanuit ‘la cucina povera’ oftewel: de armeluis keuken. Zo ook de frittata, een Italiaanse omelet. Frittata betekent letterlijk vertaald ‘gebakken’ en refereert naar het opbakken van restjes eten in een vorm van een omelet. Een koolhydraatarme courgette frittata recept recept uit de oven. Italiaanse frittata recept
Vroeger had men in de boerendorpjes niet zo veel geld om elke dag een ander gerecht te eten dus bakten ze vaak de groenten en pasta de volgende dag op met wat eieren. Een van de meest bekende frittata’s is dan ook de frittata di spaghetti. Natuurlijk geef ik je dit recept Italiaanse courgette frittata om lekker zelf thuis te maken.
Recept Italiaanse courgette frittata
De frittata die ik met jullie ga delen is een frittata recept van mijn moeder. Deze maakt zij al vele jaren als voorgerecht, tussendoortje of als snack voor op verjaardagen.
Het fijne aan deze frittata is, dat je ‘m zowel warm als koud kan eten. En daarnaast is ‘ie ook nog eens super simpel te maken! Wat wil je nog meer toch?!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Recept Italiaanse courgette frittata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 5 eieren
- 1 courgette - in plakjes gesneden
- 1 ui - gesnipperd
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 takjes peterselie
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de courgette in partjes en snipper de ui. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette kort op hoog vuur. Voeg het fijngesneden uitje toe en bak deze mee.
- Bak tot de courgette zacht is en laat het geheel dan afkoelen in een kommetje.
- Kluts ondertussen de eieren in een diep bord of kom. Voeg beetje bij beetje de Parmezaanse kaas toe en zorg ervoor dat er geen klonten ontstaan.
- Hak de peterselie fijn, voeg deze samen met de courgette/ui en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Roer dit goed door.
- Maak de koekenpan schoon en laat weer met een heel klein beetje olijfolie warm worden. Voeg het eimengsel toe en zorg er voor dat de courgettes goed zijn verdeeld over de pan.
- Zet het vuur niet te hoog, anders wordt de bodem te snel gaar. Doe een deksel op de pan (als je geen deksel hebt, kun je ook aluminiumfolie gebruiken) en laat de frittata langzaam garen.
- Als de onderkant droog is, keer de frittata dan voorzichtig om en bak de andere kant ook gaar. Schep hem daarna voorzichtig op een bord.
- Heerlijk Happen!
Deze blog “recept Italiaans pistache ijs”, pistache ijs maken zónder ijsmachine is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn:
Het recept voor een heerlijke verse Italiaanse pasta, die moet je eens zelf maken.
Wat dacht je van een lekkere Italiaanse taart? Maak de crostata maar.
En deze zachte crema al caffè, om te smullen.
Next stop: …. zie je volgende maand weer!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
koolhydraatarme courgette frittata oven
erg makkelijk te maken en heel smakelijk!
Ja hè, echt een toppertje!