Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack

Estimated reading time: 4 minuten

De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector. Dat betekent dat er op een duurzame manier gevangen wordt. Maar ook het behoud van de natuurgebieden en géén overbevissing. Al met al een product om heel trots op te zijn. Om dit te vieren werd ik uitgedaagd om een lekker recept te verzinnen met natuurlijk deze kleine rakkers erin verwerkt. Ik maakte het recept gefrituurde risotto balletjes met Hollandse garnalen en zeekraal. risotto recepten

Een heerlijke combinatie en helemaal niet moeilijk om te maken!

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

En zo maak je Risotto balletjes met Hollandse garnalen:

-We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.

-Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft. Gefrituurde Risotto balletjes

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)

De balletjes maken:

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.

-Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.

-Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Serveer ten slotte de balletjes met een lekker dipje zoals aioli of een truffelmayonaise.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • takjes zeekraal
  • 300 gram risotto rijst
  • 750 ml visboullion
  • 150 ml witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram parmezaanse kaas - geraspte

Voor het paneren van de balletjes:

  • 1 bakje bloem
  • 1 ei - een losgeklopt
  • 1 bakje Panko

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.
  • Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft.
  • Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)

De balletjes maken:

  • Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.
  • Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.
  • Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Garnalencocktail met avocado en zelfgemaakte saus

Garnalen ovenschotel met olijven

Romige orzo risotto met pompoen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Gefrituurde Risotto balletjes risotto recept recepten

Start » Recepten » Hapjes » Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack

Eén gedachte over “Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack”

4.94 from 33 votes (32 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept