Geschatte leestijd: 2 minuten
Gebakken champignons is wel één van mijn meest favoriete bijgerechtjes. Maar in deze tijd van het jaar is een lekker soepje wel heel fijn om je een beetje mee op te warmen. Dus heb ik de gebakken champignons verwerkt in deze romige champignonsoep. Op het moment vindt je allerlei mooie bakken champignons in de supermarkt. Daar zitten bijvoorbeeld cantharellen en kastanje champignons in. Deze geven net nog even wat meer smaak aan je soepje. Ook gebruikte ik sjalot in dit recept een lekker uitje en iets meer verfijnd. romige champignonsoep recept
En zo maak je de Romige champignonsoep:
-Neem eerst een koekenpan erbij, gooi de spekblokjes in de pan en bak ze bijna krokant, ze hoeven niet keihard te zijn. Laat uitlekken in een vergiet boven een bakje en leg ze daarna apart.
-Snipper de sjalotten en snij de champignons in plakjes. Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat boter of olijfolie. Doe daarna de sjalot erin en bak deze glazig, voeg de champignons toe en bak deze voor ongeveer vijf minuten even mee, goed omblijven scheppen.
-Pak het bakje creme fraiche voor Romige champignonsoep erbij en doe deze in de pan, en strooi vervolgens de bloem erover, mix het geheel nu goed door elkaar.
-Giet nu het water erbij en verkruimel de paddestoelenboullion tabletten. Breng aan de kook en roer het nogmaals goed door, en dan laat je de soep op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken.
Romige champignonsoep:
Wanneer de Romige champignonsoep ten slotte klaar is pak je de kommen erbij en schep je wat spekjes in de soep en garneer met de verse peterselie. Serveer met een goed glas rode wijn.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Romige champignonsoep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram champignons - luxe
- 300 gram kastanje champignons
- 2 sjalotten
- 2 tabletten paddestoelenboullion
- beetje boter of olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- 225 ml crème fraiche
- 1 liter water
- verse gehakte peterselie
- 1 bakje spekblokjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst een koekenpan erbij, gooi de spekblokjes in de pan en bak ze bijna krokant, ze hoeven niet keihard te zijn. Laat uitlekken in een vergiet boven een bakje en leg ze daarna apart.
- Snipper de sjalotten en snij de champignons in plakjes. Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat boter of olijfolie. Doe daarna de sjalot erin en bak deze glazig, voeg de champignons toe en bak deze voor ongeveer vijf minuten even mee, goed omblijven scheppen.
- Pak het bakje creme fraiche erbij en doe deze in de pan, en strooi vervolgens de bloem erover, mix het geheel nu goed door elkaar.
- Giet nu het water erbij en verkruimel de paddestoelenboullion tabletten. Breng aan de kook en roer het nogmaals goed door, en dan laat je de soep op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Romige champignonsoep? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
romige champignonsoep recept
Voor vanavond ga ik tomatensoep maken, met stukjes droge worst.
Uireraard!
Uireraard!
De erwtensoep van mijn moeder! ❤
Het wordt er weer tijd voor!
Ik ben champignons