Romige gnocchi met gerookte zalm

Romige Gnocchi met Gerookte Zalm & Doperwten

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Deze romige gnocchi met gerookte zalm staat binnen 25 minuten op tafel. Met verse doperwten, spinazie, dille en een cremige mosterd-crème fraîche saus – Een heerlijke weekdag maaltijd!

Dit recept komt niet uit mijn koker maar de foto’s die ik er van schoot vond ik zo mooi dat ik het wel op mijn site móest zetten. Want zeg nou zelf een mooi plaatje doet je soms echt watertanden. Door een cursus en hulp van andere fotografen wordt mijn werk steeds beter. Natuurlijk moet het eten lekker smaken dát blijft het belangrijkste. En deze romige gnocchi met gerookte zalm was een succes. Dit gnocchi recept is er één van de Boerschappen. Ik heb al twee keer met hun samengewerkt en dat is prima bevallen. Deze gnocchi maken was dus zeker geen straf. gnocchi met zalm en roomsaus bereiden

gnocchi recept
Heerlijk met gerookte zalm, dat past er perfect bij.

Je kunt nu ook zonder de box ermee aan de slag want ik deel hier het recept met je. Maar zit je soms in tijdnood probeer dan zekers eens hun gemaksbox uit.

Gnocchi in Crème Fraîche Saus met Zalm en Dille

De uitspraak van gnocchi is nogal eens verwarrend. Sommige mensen zeggen “knotsjie” maar het is dus “Njokkie”. En dik het een beetje aan met een Italiaans accent en je zit snor. Gnocchi zelf maken heb ik nog nooit gedaan want ik vind het stiekem veel te veel werk. Je kunt ze ook heel makkelijk kopen uit het versschap in de supermarkt.

gnocchi maken
Niet zo’n fan van dille? Peterselie past er ook perfect bij.

Sommige mensen worden er heel zen van maar ik was blij dat deze romige gnocchi met gerookte zalm dus alvast voorbereid was. En zo stond de maaltijd binnen het half uur op tafel en konden we lekker gaan eten.

Recept makkelijk aan te passen met andere groenten.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Romige gnocchi met gerookte zalm

Romige Gnocchi met Gerookte Zalm en Doperwten

Snelle weekdagmaaltijd met gnocchi, gerookte zalm, doperwten en spinazie in een romige crème fraîche saus met verse dille en mosterd

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: dille, doperwten, gnocchi, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 3 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram gnocchi
  • 250 gram verse doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram gerookte zalm
  • 250 gram spinazie
  • verse dille
  • 125 ml crème fraîche

uit de voorraadkast:

  • olijfolie - extra vierge
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • Peper - naar smaak

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en hak de knoflookteen en de dille fijn. Snijd de zalm in reepjes.
  • Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gnocchi een aantal minuutjes en zet het vuur zachter, voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de doperwten een minuutje of drie, giet af en spoel met koud water af.
  • Voeg de spinazie toe aan de gnocchi schep om tot de spinazie is geslonken.
  • Mix de crème fraîche met de dille en mosterd, voeg eventueel nog wat peper toe. Dit mengsel schep je bij de gnocchi.
  • Mix het geheel en voeg dan de doperwten toe.
  • Pak je borden erbij en leg als laatste de reepjes zalm op de gnocchi.
  • Heerlijk Happen!
Tip: Gnocchi uit het koelvak hebben de beste textuur
Serveren: Garneer met extra verse dille en zwarte peper
Nutrition Facts
Romige Gnocchi met Gerookte Zalm en Doperwten
Amount per Serving
Calories
391
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
12
mg
4
%
Sodium
 
848
mg
37
%
Potassium
 
814
mg
23
%
Carbohydrates
 
56
g
19
%
Fiber
 
10
g
42
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
8496
IU
170
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
139
mg
14
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Deze heerlijke en makkelijke shakshuka met chilisaus.

Lees eens de blog ” wat je uit Brabant haalt is lekker”.

Of deze Aziatische zalm met volkoren noodles.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Romige Gnocchi met Gerookte Zalm & Doperwten

5 gedachten over “Romige Gnocchi met Gerookte Zalm & Doperwten”

4.85 from 33 votes (29 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept