Estimated reading time: 3 minuten
Dit recept komt niet uit mijn koker maar de foto’s die ik er van schoot vond ik zo mooi dat ik het wel op mijn site móest zetten. Want zeg nou zelf een mooi plaatje doet je soms echt watertanden. Door een cursus en hulp van andere fotografen wordt mijn werk steeds beter. Natuurlijk moet het eten lekker smaken dát blijft het belangrijkste. En deze romige gnocchi met gerookte zalm was een succes. Dit gnocchi recept is er één van de Boerschappen. Ik heb al twee keer met hun samengewerkt en dat is prima bevallen. Deze gnocchi maken was dus zeker geen straf. gnocchi met zalm en roomsaus bereiden
Je kunt nu ook zonder de box ermee aan de slag want ik deel hier het recept met je. Maar zit je soms in tijdnood probeer dan zekers eens hun gemaksbox uit.
Romige gnocchi met gerookte zalm
De uitspraak van gnocchi is nogal eens verwarrend. Sommige mensen zeggen “knotsjie” maar het is dus “Njokkie”. En dik het een beetje aan met een Italiaans accent en je zit snor. Gnocchi zelf maken heb ik nog nooit gedaan want ik vind het stiekem veel te veel werk. Je kunt ze ook heel makkelijk kopen uit het versschap in de supermarkt. S
ommige mensen worden er heel zen van maar ik was blij dat deze romige gnocchi met gerookte zalm dus alvast voorbereid was. En zo stond de maaltijd binnen het half uur op tafel en konden we lekker gaan eten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Romige gnocchi met gerookte zalm
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram gnocchi
- 250 gram verse doperwten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 150 gram gerookte zalm
- 250 gram spinazie
- verse dille
- 125 ml crème fraîche
uit de voorraadkast:
- olijfolie
- 1 theelepel Franse mosterd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de ui en hak de knoflookteen en de dille fijn. Snijd de zalm in reepjes.
- Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gnocchi een aantal minuutjes en zet het vuur zachter, voeg dan de ui en knoflook toe.
- Zet een pan met water op het vuur en kook de doperwten een minuutje of drie, giet af en spoel met koud water af.
- Voeg de spinazie toe aan de gnocchi schep om tot de spinazie is geslonken.
- Mix de crème fraîche met de dille en mosterd, voeg eventueel nog wat peper toe. Dit mengsel schep je bij de gnocchi.
- Mix het geheel en voeg dan de doperwten toe.
- Pak je borden erbij en leg als laatste de reepjes zalm op de gnocchi.
- Heerlijk Happen!
Dit was een top recept van de Boerschappen gemaksbox, probeer eens één van de andere recepten hieronder.
- Deze heerlijke en makkelijke shakshuka met chilisaus.
- Lees eens de blog ” wat je uit Brabant haalt is lekker”.
- Of deze Aziatische zalm met volkoren noodles.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gnocchi met zalm en roomsaus bereiden
Het lijkt mij een lekker recept ga het ook maken, maar ik heb een vraagje moet je de gnocchi eerst koken bedankt.
In de kaart van de boerschappen staat dat niet aangegeven. Ik heb het dan ook niet gedaan, en de gnocchi smaakte prima.Gr Francine
Heerlijk de italiaanse keuken
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious recipe.