Romige gnocchi met gerookte zalm

Romige gnocchi met gerookte zalm

Een heerlijk fris gerechtje met verse kruiden.
Romige gnocchi met gerookte zalm

Romige gnocchi met gerookte zalm

Dit recept komt niet uit mijn koker maar de foto’s die ik er van schoot vond ik zo mooi dat ik het wel op mijn site móest zetten. Want zeg nou zelf een mooi plaatje doet je soms echt watertanden. Door een cursus en hulp van andere fotografen wordt mijn werk steeds beter. Natuurlijk moet het eten lekker smaken dát blijft het belangrijkste. En deze romige gnocchi met gerookte zalm was een succes. Dit gnocchi recept is er één van de Boerschappen. Ik heb al twee keer met hun samengewerkt en dat is prima bevallen. Deze gnocchi maken was dus zeker geen straf. Je kunt nu ook zonder de box ermee aan de slag want ik deel hier het recept met je. Maar zit je soms in tijdnood probeer dan zekers eens hun gemaksbox uit.

gnocchi recept
Heerlijk met gerookte zalm, dat past er perfect bij.
Romige gnocchi met gerookte zalm

Romige gnocchi met gerookte zalm

Een heerlijk fris gerechtje met verse kruiden.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: dille, doperwten, gnocchi, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan
pan

Ingrediënten:

  • 300 gram gnocchi
  • 250 gram verse doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram gerookte zalm
  • 250 gram spinazie
  • verse dille
  • 125 ml crème fraîche

uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • 1 theelepel Franse mosterd

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en hak de knoflookteen en de dille fijn. Snijd de zalm in reepjes.
  • Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de gnocchi een aantal minuutjes en zet het vuur zachter, voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de doperwten een minuutje of drie, giet af en spoel met koud water af.
  • Voeg de spinazie toe aan de gnocchi schep om tot de spinazie is geslonken.
  • Mix de crème fraîche met de dille en mosterd, voeg eventueel nog wat peper toe. Dit mengsel schep je bij de gnocchi.
  • Mix het geheel en voeg dan de doperwten toe.
  • Pak je borden erbij en leg als laatste de reepjes zalm op de gnocchi.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
gnocchi maken
Niet zo’n fan van dille? Peterselie past er ook perfect bij.

Romige gnocchi met gerookte zalm

De uitspraak van gnocchi is nogal eens verwarrend. Sommige mensen zeggen “knotsjie” maar het is dus “Njokkie”. En dik het een beetje aan met een Italiaans accent en je zit snor. Gnocchi zelf maken heb ik nog nooit gedaan want ik vind het stiekem veel te veel werk. Je kunt ze ook heel makkelijk kopen uit het versschap in de supermarkt. Sommige mensen worden er heel zen van maar ik was blij dat deze romige gnocchi met gerookte zalm dus alvast voorbereid was. En zo stond de maaltijd binnen het half uur op tafel en konden we lekker gaan eten.

Dit was een top recept van de Boerschappen gemaksbox, probeer eens één van de andere recepten hieronder.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Romige gnocchi met gerookte zalm
Recept makkelijk aan te passen met andere groenten.

2 gedachten over “Romige gnocchi met gerookte zalm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept