Estimated reading time: 3 minuten
Een pan uren en uren op het vuur laten staan en ondertussen allerlei andere dingen kunnen doen, ik vind het ideaal! De uitkomst is namelijk altijd een pan vol heerlijk boterzacht vlees wat de smaken van de kruiden volledig in zich heeft opgenomen. Daarbij geurt ook je hele keuken nog eens fantastisch. En ondertussen heb je dus uren de tijd om allerhande andere werkzaamheden te verrichten. Zoals jullie wellicht weten ben ik gek op mosterd. En daar heb je echt heel veel verschillende smaken in. Hier thuis werd deze runderstoof in pittige mosterdsaus helemaal goedgekeurd en aten we hem bij een spruitjes stamppot. Een klassieke runderstoof of runderstoofpot is het resultaat!
Bij dit gerecht kiezen we voor een vrij scherpe mosterd. Deze komt uit België maar je kunt er ook prima de Franse of Nederlandse versie voor gebruiken. Doordat de mosterd in de pan uren meestooft in een bouillon proef je niet zo zeer het scherpe meer, maar wel volop de smaak van de mosterd.
Runderstoof in pittige mosterdsaus
Ik ben dol op mosterd, vooral zoals gebruikt in deze runderstoof met pittige mosterdsaus! Eerder heb ik ook Belgische mosterd van Tierenteyn-Verlent gebruikt, die een heerlijk pittige smaak heeft. Het leuke keramieken potje is een mooie aanvulling op mijn verzameling. Het fijne aan mosterd is dat het lang houdbaar is in je koelkast; een geopend potje kun je tot wel een jaar bewaren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Runderstoof in pittige mosterdsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg stoofvlees ( bijv riblappen)
- 1 schenkel
- 5 el bloem
- zout
- peper
- 2 el zwart mosterdzaad
- 1 tl nootmuskaatpoeder
- 3 el scherpe mosterd
- bakvet - bijv croma
- 1 blokje runderboullion
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd als eerste het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Bestrooi ze met zout en peper en vervolgens strooi je de bloem erover. Hussel het vlees zodat er overal een laagje bloem op het vlees zit.
- Verhit je stoofpan goed en doe er een flinke scheut croma ( of ander merk ) bakvet in en bak in kleine porties het vlees helemaal goudbruin. Haal ze telkens uit de pan voordat je de volgende portie toevoegt en leg ze even op een bord apart. Als laatste bak je de schenkel ook even om en om in de pan.
- Voeg de bruin gebakken blokjes vlees toe aan de schenkel en voeg nu de mosterd, nootmuskaatpoeder en nog wat zwarte peper toe. Kruimel het blokje bouillon over het vlees.
- Voeg zoveel water toe dat het vlees onderwater staat. Géén koud maar lauwwarm water!
- En nu kan het stoven beginnen. Op een stoofpitje op je kookplaat laat je het vlees 5 uur staan. Daarna is het boterzacht en kun je het serveren.
- Heerlijk Happen!
Nog meer fijne stoofgerechten zoals runderstoof in pittige mosterdsaus? Daar heb ik er genoeg van hoor! Probeer eens deze:
Deze heerlijke Ierse runderstof met whiskey.
Maar ook deze kippenstoof met gedroogde pruimen.
En deze fijne Franse stoofpot met krieltjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
klassieke runderstoof runderstoofpot
En weer een lekkere stoofpotje
Heerlijk!
De echte persoon!
De echte persoon!
Awesome stew!
De echte persoon!
De echte persoon!
Heb je dit recept al wel eens in de slowcooker gemaakt? Zou het graag willen proberen, maar kan wel een beetje hulp omtrent de hoeveelheden gebruiken.
Hi, helaas heb ik zelf geen slowcooker. Wellicht heeft je handleiding van het apparaat wat voorbeelden over hoeveelheden en hoe lang het erin moet. In principe is het een gewone stoofpot dit, dus eigenlijk niet veel anders dan je zelf als wel gewend zult zijn in het gebruik van je slowcooker. Ik zou daar dus even op af gaan, wat ik er zelf via google over weet te vinden is dat je rond de 250ml vocht nodig hebt en ongeveer 6/7 uur erin laat zitten. Wel even vtv aanbraden in een gewone pan, want een slowcooker kun je niet in aanbraden. (Je maakt eigenlijk dus mijn recept tot punt nr4 in mijn receptkaart. Ipv van in een stoofpan doe je het dan in je slowcooker met 250ml water erbij en op stand 3 laat je het 6 uur garen.) Hopelijk helpt dit je!Laat je me weten hoe het smaakte? Gr Francine