Geschatte leestijd: 3 minuten
Er staat al mening stoofpot recept op mijn site, maar er kan er altijd één bij hoor! Ik ben er enorm fan van. Je keuken ruikt zo lekker, zeker door het gebruik van fijne kruiden en specerijen zoals laurier. Deze blaadjes zijn gedroogd en moeten dus een tijdje stoven om hun smaak af te geven. Gelukkig zijn ze makkelijk terug te vinden in je stoof. Ik heb ooit wel eens goed op een verdwaalde kruidnagel gebeten, dat is dan toch ineens een verrassing! Deze rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes is gemaakt met grasgevoerd Irish beef.
Na zo lang stoven krijg je dan een onweerstaanbaar, heerlijk zacht stukje vlees. Het idee dat het bereiden van een stoofpot enkel voor het weekend geschikt is, is verouderd. In onze hedendaagse samenleving, waar we steeds vaker de vrijheid hebben om thuis te werken, biedt dit flexibiliteit. Je kunt de stoofpot dus gemakkelijk in de ochtend opzetten. Laat het langzaam sudderen terwijl je werkt, en tegen de avond kun je genieten van een verrukkelijk, warme maaltijd die de hele dag zorg en aroma’s heeft opgenomen.
Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes
Serveer bij dit stoofpot recept een goed glas rode wijn, of een mooi bruin biertje. Voor een goede stoof heb je wat mij betreft ook goede kruiden en specerijen nodig. Ook gebruik ik vaak jeneverbessen. Deze rakkers zijn wél klein en moeilijk terug te vinden.
Doe ze in een thee-ei, of in een leeg theezakje dan geven ze we hun smaak af, maar hoef je geen speurtocht te ondernemen om ze terug te vinden. Elk stoofpot recept is gehad naar eigen wijze op smaak te brengen door een diversiteit aan specerijen.
Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg rundvlees - Irish beef / stoofvlees
- 2 winterwortels - in plakjes
- 2 witte uien - gesnipperd
- 3 tenen knoflook - fijngehakt
- 200 gram verse doperwten
- 450 gram kastanjechampignons - in plakjes gesneden
- 250 gram zilveruitjes
- 3 el bloem
kruiden / specerijen
- 2 runderbouillonblokjes
- 2 el persillade kruidenmix
- 5 el grove mosterd
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl peper
- 1 el zout
- 4 el natuurazijn
- 3 laurierblaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd het rundvlees in blokjes, bestrooi met het zout, peper, persillade, en de azijn. Laat staan tot we het zo gaan bakken.
- Schrap de wortels schoon, snijd in ringen. Snipper de ui, knoflook en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
- Pak je stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie en bakvet. Strooi de bloem op het vlees en bak het vlees goed aan. Zorg dat alles rondom mooi bruin is. Schep uit de pan met een schuimspaan en doe in een schaal en zet apart.
- Bak in de pan de knoflook en de uien en voeg dan de champignons, wortel en doperwten toe. Bak voor een minuutje of 3. Schep het vlees erbij en voeg de mosterd, de bouillonblokjes, laurierblaadjes, en het kerriepoeder toe. Vul aan met water tot het vlees onder staat.
- Doe het deksel op de pan en laat een uurtje of 4 rustig stoven. Voeg dan de zilveruien toe ( uitgelekt, zonder vocht) en laat nog een uurtje meestoven.
- Serveer met aardappeltjes of een mooi stuk stokbrood.
- Heerlijk Happen!
Een goeie stoofpot gaat er wel in hier! Op zoek naar andere fijne recepten? Probeer één van deze maar eens:
Deze heerlijke beef stroganoff, een klassieker.
Of anders deze Griekse stifado, om te smullen.
En ook deze kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!