Geschatte leestijd: 4 minuten
Selderij asperge soep met makreel
Jaaaa het asperge seizoen is weer begonnen! En wat fijn dat dit witte goud weer op ons bordje kan komen te liggen. Nu is het wel met asperges: je vindt het wat of je vindt het niks… En wij zijn er hier dus dol op! Omdat ik hier thuis zoveel mogelijk een no-waste principe heb probeer ik dus geen eten weg te gooien of ongebruikt in de koelkast te laten liggen. We aten asperges en daar heb je dus heel wat schillen vanaf gehaald voordat ze op je bord liggen. En daar kun je nog juist een heerlijke soep mee maken! Ook had ik nog een voorraadje selderij in de koelkast liggen die verwerkt moest gaan worden dus: selderij asperge soep met makreel recept recept!
Asperges zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze bevatten veel vitamine C, foliumzuur en kalium. Ze zijn ook goed voor de nieren en de bloeddruk. Asperges hebben een milde en verfijnde smaak die goed combineert met andere ingrediënten. Je kunt ze koken, stomen, grillen of bakken. Selderij is ook een groente met veel voordelen. Het is rijk aan vezels, antioxidanten en mineralen. Het helpt bij de spijsvertering, de ontgifting en de hydratatie. Selderij heeft een frisse en knapperige smaak die een lekkere bite geeft aan de soep. Makreel is een vette vis die veel omega-3 vetzuren bevat. Deze zijn goed voor het hart, de hersenen en de huid. Makreel heeft een stevige structuur en een rokerige smaak die goed past bij de romige soep.
En zo maak je de soep:
-Neem eerst een grote soeppan erbij en doe hierin anderhalve liter water. Voeg hier de blokjes bouillon aan toe en de schillen van de asperges. ( Als je deze de vorige dag heb gelegen kun je ze gewoon in een zakje in de koelkast bewaren.) Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes 10 minuten koken tot de schillen hun smaak hebben afgegeven. Giet dan de soep door een vergiet en vang de bouillon in een grote kom op. De schillen kunnen nu weggegooid worden.
-Hak of snij nu de selderij in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Breng het opnieuw aan de kook en laat het wederom 10 minuten koken tot de selderij zacht is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de selderij helemaal fijn. Giet de soep nog een keer door de (schone) zeef. Nu hou je een heerlijke geurige bouillon over.
-Stoom of kook ondertussen de losse asperges gaar, deze snij je straks in kleine stukjes om de soep mee te garneren.
-Doe de bloem met de melk in een bakje en roer tot het een papje is geworden, giet dit dan bij de bouillon erbij en roer het even door, breng op smaak met verse peper.
Selderij asperge soep met makreel
Neem ten slotte de toekommer erbij en doe hierin eerst de soep. garneer met de stukjes asperge. Als laatste leg je wat stukjes makreel erop en wat fijne gehakte selderij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Selderij asperge soep met makreel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- de schillen van asperges
- 3 boullionblokjes tuinkruiden
- 1 stronk selderij
- 2 asperges - een paar losse geschilde
- 1 bakje makreel filets
- peper
- 1 stengel selderij
- 1 eetelepel bloem
- 50 ml melk
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst een grote soeppan erbij en doe hierin anderhalve liter water. Voeg hier de blokjes bouillon aan toe en de schillen van de asperges. ( Als je deze de vorige dag heb gegeten kun je ze gewoon in een zakje in de koelkast bewaren.) Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes 10 minuten koken tot de schillen hun smaak hebben afgegeven. Giet dan de soep door een vergiet en vang de bouillon in een grote kom op. De schillen kunnen nu weggegooid worden.
- Hak of snij nu de selderij in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Breng het opnieuw aan de kook en laat het wederom 10 minuten koken tot de selderij zacht is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de selderij helemaal fijn. Giet de soep nog een keer door de (schone) zeef. Nu hou je een heerlijke geurige bouillon over.
- Stoom of kook ondertussen de losse asperges gaar, deze snij je straks in kleine stukjes om de soep mee te garneren.
- Doe de bloem met de melk in een bakje en roer tot het een papje is geworden, giet dit dan bij de bouillon erbij en roer het even door, breng op smaak met verse peper.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Selderij asperge soep met makreel? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gerookte makreel met haringsalade: een verrassende combinatie
Bietjes tartaar met makreel filet
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
makreel recept makreel recept
Lekker! Nog nooit geproefd.
echt een heerlijk asperge gerechtje
Dat lijkt mij lekker om eens te proberen