Selderij asperge soep met makreel

Estimated reading time: 3 minuten

Maak van restjes een feestmaal met deze selderij asperge soep met makreel! Een slimme no-waste soep waarbij je smaak trekt uit aspergeschillen, gecombineerd met verse bleekselderij voor een frisse basis. De rokerige smaak van gerookte makreel en de beet van verse aspergestukjes maken het helemaal af. Een lichte, smaakvolle soep, perfect als lunch of voorgerecht tijdens het aspergeseizoen.

Selderij Asperge Soep met Makreel (No-Waste Recept)

Asperges zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze bevatten veel vitamine C, foliumzuur en kalium. Ze zijn ook goed voor de nieren en de bloeddruk. Asperges hebben een milde en verfijnde smaak die goed combineert met andere ingrediënten. Je kunt ze koken, stomen, grillen of bakken. Selderij is ook een groente met veel voordelen. Het is rijk aan vezels, antioxidanten en mineralen. Het helpt bij de spijsvertering, de ontgifting en de hydratatie. Selderij heeft een frisse en knapperige smaak die een lekkere bite geeft aan de soep. Makreel is een vette vis die veel omega-3 vetzuren bevat. Deze zijn goed voor het hart, de hersenen en de huid. Makreel heeft een stevige structuur en een rokerige smaak die goed past bij de romige soep.

Selderij asperge soep met makreel

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Selderij asperge soep met makreel

Selderij asperge soep met makreel

Jaaaa het asperge seizoen is weer begonnen! En wat fijn dat dit witte goud weer op ons bordje kan komen te liggen. Nu is het wel met asperges: je vindt het wat of je vindt het niks…

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: asperges, bleekselderij, bouillon, nowaste
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 persoonlijk
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • Schillen van ca. 500g witte asperges
  • 3 boullionblokjes - tuinkruiden
  • 1 stronk bleekselderij - ca. 400g
  • 2 witte asperges - geschild voor garnering
  • 1 bakje Gerookte makreel filets
  • peper
  • 1 stengel Bleekselderij - fijngehakt (voor garnering)
  • 1 eetelepel bloem
  • 50 ml koude melk

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem eerst een grote soeppan erbij en doe hierin anderhalve liter water. Voeg hier de blokjes bouillon aan toe en de schillen van de asperges. ( Als je deze de vorige dag heb gegeten kun je ze gewoon in een zakje in de koelkast bewaren.) Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes 10 minuten koken tot de schillen hun smaak hebben afgegeven. Giet dan de soep door een vergiet en vang de bouillon in een grote kom op. De schillen kunnen nu weggegooid worden.
  • Hak of snij nu de selderij in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Breng het opnieuw aan de kook en laat het wederom 10 minuten koken tot de selderij zacht is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de selderij helemaal fijn. Giet de soep nog een keer door de (schone) zeef. Nu hou je een heerlijke geurige bouillon over.
  • Stoom of kook ondertussen de losse asperges gaar, deze snij je straks in kleine stukjes om de soep mee te garneren.
  • Maak een papje van de bloem en de koude melk. Voeg dit papje al roerend toe aan de hete, gezeefde bouillon. Laat de soep nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met verse zwarte peper (en eventueel zout naar smaak, let op zout uit bouillonblokjes)

Serveren

  • Snijd de apart gekookte asperges (uit Stap 3) in kleine stukjes. Schep de hete soep in kommen. Garneer elke kom met de stukjes asperge, stukjes gerookte makreel en wat fijngehakte verse bleekselderij.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Selderij asperge soep met makreel? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gerookte makreel met haringsalade: een verrassende combinatie

Bietjes tartaar met makreel filet

Zalm uit de oven met asperges

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

makreel recept makreel recept

Start » Recepten » Soep » Selderij asperge soep met makreel

3 gedachten over “Selderij asperge soep met makreel”

4.93 from 14 votes (11 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept