
Laatst ging ik met mijn dochter eten in een restaurant en raakte daar geïnspireerd door alle lekkere ramen-bowls. Omdat dat soort gerechtjes hier thuis sowieso in goede aarde vallen ging ik er mee aan de slag. Ik maakte een eerste versie en die was erg lekker, maar door tijdgebrek en door het ontbreken van zonlicht buiten kon ik er op dat moment geen foto van maken. Restte me niets anders dan deze noodle bowl een week later nog eens op tafel te zetten. Geen protesten hier hoor, want ook dit kommetje ging nadat het eerst dus keurig op de foto was gegaan helemaal leeg. De shiitakes in deze gevulde noodle bowl met shiitakes zijn een perfecte vervanging voor vlees. Nu zou je best wat kip of biefstuk erbij kunnen serveren hoor als je dat wilt, maar deze keer houden we het dus helemaal vegetarisch.


Gevulde noodle bowl met shiitakes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 liter groentebouillon – (mag van blokje)
- 2 eieren
- 6 kleine maiskolfjes
- 2 zakjes noodles – (ready to eat van Amoy)
- 6 el verse sojabonen
- 1 bakje shiitakes
- sesampitjes
- 300 gr spinazie
En zo maak je het:
- Neem een soeppan erbij en doe hier een liter water in, voeg de bouillonblokjes toe en kook even tot het water een bouillon is geworden. ( voor een liter heb je 2 blokjes nodig)
- Snijd de shiitakes in plakjes en bak ze in een beetje wokolie in een koekenpan en houd apart tot gebruik.
- Haal de zakjes noodles uit de verpakking en leg ze in de bouillon. Omdat ze samengeperst zijn moeten ze heel even losweken, anders breken ze.
- Schep de noodles met een schuimspaan in de kommen.
- In de pan met de overgebleven bouillon schep je de spinazie, laat rustig kokend zacht worden.
- Kook in een klein pannetje de eieren, zacht als je daar van houd of anders hardgekookt.
- Schep de spinazie uit de pan in de noodle-kom op de noodles en vul verder af met het ei, de sojabonen, de maiskolfjes, en de shiitakes. Schenk vol met de bouillon uit de pan en serveer gelijk.
- Heerlijk Happen!

Gevulde noodle bowl met shiitakes
Een gerecht uit Japan, want daar zitten de echte ramen-bowl masters. Het woord betekent pulled noodles. En het leuke aan deze soepjes is dat er een oneindige hoeveelheid mogelijkheden zijn om ze klaar te maken. Er is geen vast recept voor noodle bowls en ook de bouillon kan verschillen. Zo kun je dus vegetarisch eten, maar er kan ook kippenbouillon of runderbouillon en zelfs ook vis bouillon voor gebruikt worden. De topping zijn verse groenten, vlees, en vaak een eitje. Maak het af met wat sojasaus en dan is hij ready to eat je soep. Hier ga ik zeker nog andere bowls maken want ze vielen goed in de smaak. Geniet van deze gevulde noodle bowl met shiitakes
Noodle bowls zijn zo lekker! Wil je andere recepten met noodles? Dat kan, probeer eens een van deze:
- Deze Teriyaki Udon noodles met pompoen.
- Of deze woknoedels met biefstuk en broccoli.
- Maar ook deze eiernoedels met gemarineerde kippendij.

Pingback: Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta - Heerlijke Happen
Pingback: Week 8 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige ras el hanout pompoensoep - Heerlijke Happen