Geschatte leestijd: 3 minuten
Van een ander gerecht had ik nog wat gekookte kip over en natuurlijk gooien we die niet weg. Ook een beetje zonde om zo aan de hond te voeren dus maakte ik er deze dit recept snelle pulled chicken in roomsaus mee. De saus heb ik een keer niet gemaakt met een roux maar gewoon met maizena. Dat is een mooi bindmiddel om je sauzen mee te binden en is ook niet erg duur. In mijn keukenlade kan een pakje dus ook niet ontbreken. Maizena is niets meer dan maiszetmeel. De merknaam Maizena werd in 1862 in Amerika ingevoerd. En heel snel, namelijk één jaar later was het al op de Nederlandse markt te verkrijgen.
Pulled chicken is een gerecht dat bestaat uit gestoofde of gekookte kip die vervolgens uit elkaar wordt getrokken tot kleine stukjes vezelig vlees. Het wordt vaak geserveerd als sandwichvulling, als onderdeel van een salade of als bijgerecht bij verschillende gerechten.
En zo maak je de Snelle Pulled chicken in roomsaus:
-Wanneer je geen gekookte kipfilets op voorraad hebt kook deze dan tot ze mooi gaar zijn. Laat even afkoelen en trek dan met je vingers de kipfilets uit elklaar tot je mooie reepjes hebt.
-Maak je champignons schoon en snij ze in vier stukken.
-Neem een pan erbij en doe hierin het water en het halve blokje boullion, breng dit aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Voeg de maizena toe en blijf met een garde roeren tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg dan het kookroom toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
Wanneer ten slotte je pasta gaar is giet je deze even af en schep daarna je pulled chicken op de pasta, garneer met de vers gehakte peterselie en : Heerlijk happen!
Snelle Pulled chicken in roomsaus
-Doe de kipreepjes en de champignons erbij en mix het geheel goed door elkaar en laat het nu rustig stoven terwijl je de pasta gaat koken. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang het moet koken. Je kunt natuurlijk ook zelf pasta maken maar dat duurt wel wat langer….
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Snelle pulled chicken in roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 kipfilet - gekookte
- 1 pak verse pasta - naar keuze van de versafdeling
- 1 doosje gemengd champignons
- 450 ml water
- 1/2 blokje bospaddestoelenboullion
- 50 ml kookroom
- 3 eetlepels maizena
- peterselie - vers gehakte
- zwarte peper - vers gemalen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Wanneer je geen gekookte kipfilets op voorraad hebt kook deze dan tot ze mooi gaar zijn. Laat even afkoelen en trek dan met je vingers de kipfilets uit elklaar tot je mooie reepjes hebt.
- Maak je champignons schoon en snij ze in vier stukken.
- Neem een pan erbij en doe hierin het water en het halve blokje boullion, breng dit aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Voeg de maizena toe en blijf met een garde roeren tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg dan het kookroom toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
- Doe de kipreepjes en de champignons erbij en mix het geheel goed door elkaar en laat het nu rustig stoven terwijl je de pasta gaat koken. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang het moet koken. Je kunt natuurlijk ook zelf pasta maken maar dat duurt wel wat langer….
Wil je na dit recept snelle pulled chicken in roomsaus nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens Kippedijen in roomsaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pasta met champignons. Mijn favoriet.
Echt heerlijk!