Estimated reading time: 4 minuten
Speculaas. Ik ben er gék op al zolang ik me kan herinneren. En dan vooral die lekkere dikke brosse plakken koek. Liefst een klein beetje verbrand aan de randjes… Goed, zo ver mijn liefde voor de koek haha. Jullie ook gek op speculaasbrokken? Ik maakte er deze speculaas crumble met appeltjes mee en daarmee heb ik mijn liefde overgedragen op mijn dochter. Die had na een klein schaaltje ècht niet genoeg. Ook op de vraag of ze er wat slagroom bij wilde was het antwoord : ” nee mam want dan proef je zo weinig van de koek!” #missiegeslaagd. Wil jij ook lekker genieten van een hele fijne crumble aarzel niet en ga snel met dit recept aan de slag. Je gaat zeker niet teleurgesteld worden!
En zo maak je de Speculaas crumble met appeltjes:
-We gaan eerst de appeltjes schillen en het klokhuis eruit halen. Daarna snij je ze in fijne blokjes en doe je ze in een kom. Voeg hier de basterdsuiker en de speculaaskruiden aan toe. Doe dat een beetje op gevoel, niet té veel natuurlijk.
-Pak een andere grote kom erbij en doe hierin de boter, de bloem, de kristalsuiker en het mespuntje zout. Met de vingers ga je hier dan een kruimeldeeg van maken. Als je dat gedaan hebt breek je de speculaasbrok in kleine stukjes en voeg je deze aan de kom toe. Schep het geheel even om zodat het goed verdeeld is.
-Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de appelmix in, schep vervolgens het kruimel deeg erop en zorg dat de hele bovenkant goed bedekt is. Zet de schaal in de oven op 200 graden en bak het geheel in 30 minuten gaar.
Speculaas crumble met appeltjes
En terwijl hij in de oven staat komen de lekkerste geuren je al tegemoed! Serveer hem warm of koud, met een lekkere toef slagroom of een bolletje ijs
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Speculaas crumble met appeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 appels
- 3 el basterdsuiker
- speculaaskruiden
- 150 gram boter
- 125 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- mespuntje zout
- 1 speculaas brok - grote plak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de appeltjes schillen en het klokhuis eruit halen. Daarna snij je ze in fijne blokjes en doe je ze in een kom. Voeg hier de basterdsuiker en de speculaaskruiden aan toe. Doe dat een beetje op gevoel, niet té veel natuurlijk.Speculaas crumble met appeltjes
- Pak een andere grote kom erbij en doe hierin de boter, de bloem, de kristalsuiker en het mespuntje zout. Met de vingers ga je hier dan een kruimeldeeg van maken. Als je dat gedaan hebt breek je de speculaasbrok in kleine stukjes en voeg je deze aan de kom toe. Schep het geheel even om zodat het goed verdeeld is.
- Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de appelmix in, schep vervolgens het kruimel deeg erop en zorg dat de hele bovenkant goed bedekt is. Zet de schaal in de oven op 200 graden en bak het geheel in 30 minuten gaar.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel
Zoete kokos crumble met zomerfruit: een tropisch toetje
Zomerse kersen crumble taartjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk we gaan weer richting Sinterklaas
Gisteren geprobeerd errug
Moet hem nog maken , momenteel op reis