🕒 Bereidingstijd: 10 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Deze spruitjesstamp met pompoen combineert de beste van beide werelden: zoete pompoen en hartige spruitjes met krokante spekjes. Een herfst twist op de klassieke Nederlandse stamppot!”
Stamppot. Één van de eerste dingen die mijn dochter ècht met smaak oppeuzelde. Ik heb heel wat boerenkool klaargemaakt die ze dan bij de KDV op at met de leidster erbij als ik tot laat moest werken. Maar heel veel verder als boerenkool komt ze niet want dat is dan weer té spannend qua smaak. Toen ik haar vertelde dat ik deze spruitjesstamp met pompoen ging maken bedankte ze me dan ook hartelijk. En dat terwijl alle ingrediënten los wél met smaak worden opgegeten… Ze is zelfs dol op spruitjes! Ach de frustraties van een moeder en ik weet dat ik daar niet alleen in sta. Ik kan jullie deze stamppot dus van harte aanbevelen want hij is ècht heel lekker!

Variaties en Toevoegingen
Probeer deze heerlijke variaties op de traditionele spruitjesstamp met pompoen: vervang gerookte spekjes door chorizo of vegetarische rookworst voor extra smaak. Voeg gehakte walnoten, kastanjes of cranberry’s toe voor textuur en zoet-zure accenten. Roer roomkaas, geitenkaas of oude kaas door de stamp voor extra romigheid. Garneer met crispy uien, verse tijm of peterselie.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Spruitjesstamp met Pompoen en Gerookte Spekjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram kruimige aardappels
- 600 gram spruitjes
- 1/2 flespompoen in blokjes
- pompoenpitten
- 1 zakje gerookte spekjes
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een grote pan erbij en doe hier alle groenten in. Vul hem tot alles onderwater staat en voeg dan wat zout aan het water toe. Kook het geheel zo’n 20 minuten tot het helemaal gaar is.
- In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en giet het vet van deze spekjes op in een kommetje.Spruitjesstamp met pompoen
- Wanneer de groente gaar is giet je deze af en voeg je het spekvet aan de pan toe. Stamp dan het geheel maar stamp het niet helemaal tot moes, het is lekker zo nu en dan een spruitje heel te laten.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Spruitjesstamp met pompoen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
Verfrissende Minneola Salade met Krokante Spekjes
Kruidige pompoensalade met feta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekker, past goed bij dit stampotten weertje
Lekkere herfst stamppotje