Geschatte leestijd: 4 minuten
Welk land op de wereld kan nou zeggen dat hun Nationale feestdag een feestdag is die wereldwijd gevierd wordt? Ierland heeft daarmee toch wel en vrij unieke dag. Wereldwijd worden op 17 maart belangrijke gebouwen in het groene licht gezet en zijn er optochten. Verklaar jezelf “Irish for the day” en vier mee! En als je dan een leuk feestje viert past daar dan zeker een heerlijk hapje bij natuurlijk. Ik maakte deze St Patricksday shamrock pastry. Een hapje in de vorm van het welbekende klaverblad van Ierland. De Holy Trinity zoals hij ook wel genoemd wordt. shamrock pastry recept
Dit heb je nodig voor de St Patricksday shamrock pastry
- 200 gram half om half gehakt
- 20 velletjes bladerdeeg ( hier maak je 10 hapjes mee)
- 2 eieren
- klein kopje broodkruim
Voor de kruidenmix voor het vlees gebruik je de volgende kruiden/specerijen:
- zout /peper
- 1 tl basilicum
- 2 teentjes knoflook geperst
- halve tl venkelzaadjes
- 1 el peterselie
- 1 el thijm
- 1/2 el salie
En zo maak je de St Patricksday shamrock pastry:
We gaan eerst het vlees voorbereiden. Neem een grote kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg hier één ei, het broodkruim en de kruiden-specerijenmix aan toe en kneed het geheel tot één grote bal. Zet even apart tot gebruik.
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, en klopt het andere ei in een kommetje.
Google even het woord ” shamrock” kies een mooie uit, maak er een printscreen van en print de foto uit. Knip van dit klaverblaadje een mal uit en gebruik deze om zometeen het bladerdeeg mee in de juiste vorm te snijden. ( er zijn natuurlijk ook uitstekers te koop in deze vorm )
De pastry’s maken
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snij daarna met een mes rondom je klavervorm uit het bladerdeeg. Doe dit met alle velletjes bladerdeeg.
Besmeer het bladerdeegvelletje goed met het losgeklopte ei en leg er wat gehakt op, let op niet te veel want anders past het tweede velletje er niet bovenop. Besmeer ook het velletje waarmee je het hapje afdekt. Leg het tweede velletje erop en duw voorzichtig aan. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Besmeer de pastry’s ook aan de bovenkant met losgeklopt ei en zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi gaar en gekleurd zijn.
St Patricksday shamrock pastry
Na 15 minuutjes haal je ze uit de oven, laat wel even afkoelen voordat je je tanden erin zet… en dan Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
St Patricksday shamrock pastry
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram half om half gehakt
- 20 velletjes bladerdeeg - hier maak je 10 hapjes mee
- 2 eieren
- 1 klein kopje broodkruim
Voor de kruidenmix voor het vlees gebruik je de volgende kruiden/specerijen:
- zout
- peper
- 1 tl basilicum
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1/2 tl venkelzaadjes
- 1 el peterselie
- 1 el thijm
- 1/2 el salie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst het vlees voorbereiden. Neem een grote kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg hier één ei, het broodkruim en de kruiden-specerijenmix aan toe en kneed het geheel tot één grote bal. Zet even apart tot gebruik.
- Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, en klopt het andere ei in een kommetje.
- Google even het woord ” shamrock” kies een mooie uit, maak er een printscreen van en print de foto uit. Knip van dit klaverblaadje een mal uit en gebruik deze om zometeen het bladerdeeg mee in de juiste vorm te snijden. ( er zijn natuurlijk ook uitstekers te koop in deze vorm )
- Snij het klavertje uit de velletjes bladerdeeg.
- De pastry’s maken
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snij daarna met een mes rondom je klavervorm uit het bladerdeeg. Doe dit met alle velletjes bladerdeeg.
- Besmeer het bladerdeegvelletje goed met het losgeklopte ei en leg er wat gehakt op, let op niet te veel want anders past het tweede velletje er niet bovenop. Besmeer ook het velletje waarmee je het hapje afdekt. Leg het tweede velletje erop en duw voorzichtig aan. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Goed insmeren met het losgeklopte ei.
- Besmeer de pastry’s ook aan de bovenkant met losgeklopt ei en zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi gaar en gekleurd zijn.
- Na 15 minuutjes haal je ze uit de oven, laat wel even afkoelen voordat je je tanden erin zet… en dan Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de St Patricksday shamrock pastry? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
shamrock pastry recept
Was heerlijk!