Summer roll van rijstvel en avocado
Lekker hapje is de summer roll van rijstvel en avocado. Zo gerold en zo lekker gehapt met sojasaus of een pittige saus.
Ook in dit receptje zijn de mogelijkheden eindeloos want je kunt er werkelijk alles in doen, van vis en garnalen tot kip of biefstuk, maar natuurlijk ook vegetarisch èn met fruit.

- In dit recept hou ik het een beetje simpel zodat mijn dochter het ook nog wil eten, deze is nog niet zo avontuurlijk qua smaken als haar moeder…
Voor 2 personen Summer roll van rijstvel en avocado
heb je nodig:
- 1 kipfilet
- een handje glasmihoen
- 1 stuk komkommer van 10 cm lang
- 1 stuk winterwortel van 10 cm lang
- een rijpe avocado
- bakje sojasaus
- 4 rijstvellen voor verse loempia’s
- bakje loempia saus
En zo maak je de Summer roll van rijstvel en avocado:
-Begin met de kipfilet in reepjes te snijden en kruid de reepjes met kipkruiden. ( Hier kun je dus al zelf bepalen welke kruiden, scherp of wat milder). Bak de kipfilet reepjes gaar en leg ze apart.
-Tijdens het bakken snij je de komkommer en de wortel in juliënne reepjes. Haal de schil van de avocado en snij deze in smalle repen.
-Je kunt de wortelreepjes even heel kort koken zodat ze wat zachter zijn, ongeveer 3 minuten.
-Leg die mihoen in kokend water en laat deze zacht worden, spoel de mihoen onder koud water af en laat goed uitlekken, leg het vervolgens op een bordje opzij.
-Nu alle ingrediënten voorbereid zijn neem je een grote kom heet water (niet kokend) en hierin leg je voorzichtig 20 seconden één rijstvel in het water en leg het daarna voorzichtig op een bord, zo plakt hij niet vast aan je snijplank of werkblad.
-Neem wat van alle ingrediënten en leg deze op het vel, en nu vouw je alsof je een envelopje vouwt de loempia dicht, het vel is een beetje plakkerig dus het blijft netjes aan elkaar kleven.
-Serveer de summer roll met de sausjes in een leuk bakje en:Heerlijk happen!

Summer roll van rijstvel en avocado
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 1 handje glasmihoen
- 1 suk komkommer van 10 cm lang
- 1 stuk winterwortel van 10 cm lang
- een rijpe avocado
- bakje sojasaus
- 4 rijstvellen voor verse loempia’s
- 1 bakje Loempia saus
En zo maak je het:
- Begin met de kipfilet in reepjes te snijden en kruid de reepjes met kipkruiden. ( Hier kun je dus al zelf bepalen welke kruiden, scherp of wat milder). Bak de kipfilet reepjes gaar en leg ze apart.
- Tijdens het bakken snij je de komkommer en de wortel in juliënne reepjes. Haal de schil van de avocado en snij deze in smalle repen.
- Je kunt de wortelreepjes even heel kort koken zodat ze wat zachter zijn, ongeveer 3 minuten.
- Leg die mihoen in kokend water en laat deze zacht worden, spoel de mihoen onder koud water af en laat goed uitlekken, leg het vervolgens op een bordje opzij.
- Nu alle ingrediënten voorbereid zijn neem je een grote kom heet water (niet kokend) en hierin leg je voorzichtig 20 seconden één rijstvel in het water en leg het daarna voorzichtig op een bord, zo plakt hij niet vast aan je snijplank of werkblad.
- Neem wat van alle ingrediënten en leg deze op het vel, en nu vouw je alsof je een envelopje vouwt de loempia dicht, het vel is een beetje plakkerig dus het blijft netjes aan elkaar kleven.
- Serveer de summer roll met de sausjes in een leuk bakje
Wil je meer recepten uitproberen zoals Summer roll van rijstvel en avocado? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zalm gebakken in boter met noodles of Cheeseburger cresent roll of deze zalm sashimi rijstwafel met avocado
Lekkere frisse snack!
RT @HeerlijkeHappen: Wil je het recept van Summer roll van rijstvel en #Avocado? Kijk dan op – https://t.co/WMwecjNyzW
Heerlijke Happen!
#…
Wijntje er bij en kom maar door!
Pingback: Bimi roerbak met kip en rijst, verassend lekker! - Heerlijke Happen
Pingback: Kippedij met zwartebonensaus en paksoi - Heerlijke Happen