Geschatte leestijd: 3 minuten
Tapas knoflook garnalen
Vraag aan mijn dochter waar ze graag wil eten dan kiest ze bijna altijd ” La Cubanita ” uit. Mijn kind is namelijk gek op de knoflook garnalen. Ze kan wel drie verschillende rondes een bakje met deze garnalen bestellen. En dan daarna vragen: ” Mam ik stink lekker naar knoflook nu hè? “… Maar je hoeft natuurlijk niet persé uit eten te gaan om deze heerlijke garnalen te eten. Ik bestelde grote gamba’s bij mijn visboer en maakte deze tapas klassieker, want dit recept tapas knoflook garnalen kàn natuurlijk niet ontbreken op mijn site! Op mijn site staan wel meerdere lekkere kleine receptjes die je kunt serveren bij deze gamba’s, zo maak jij je eigen tapas tafel thuis om lekker met je familie of vrienden van te genieten. Het is een simpel maar smaakvol gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan!
En zo maak je de Tapas knoflook garnalen:
-Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
-Pak 3 schaaltjes voor in de oven erbij en doe hierin een blokje roomboter, een flinke scheut olijfolie en twee tot plakjes gesneden knoflook tenen. Zet ze in de voorverwarmde oven tot de roomboter mooi gesmolten is.
-Verdeel vervolgens de gamba’s over de drie bakjes en strooi er wat peper, zout en chilivlokken op. ( Voor mijn dochter géén chilivlokken dat is te heet). Daarna nog wat olijfolie erbij en dan zet je de schaaltjes terug in de oven tot de gamba’s mooi roze en gaar zijn.
-Snij een citroen in partjes en doe deze bij het bakje erbij wanneer je ze gaat serveren.
Tapas knoflook garnalen:
Serveer ten slotte de garnalen met een lekker stuk stokbrood of Turks brood met aioli
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tapas knoflook garnalen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 21 gamba’s - mooie
- 1 citroen
- 6 tenen knoflook
- verse gehakte peterselie
- zout
- peper
- chilivlokken
- 1 blokje roomboter
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
- Pak 3 schaaltjes voor in de oven erbij en doe hierin een blokje roomboter, een flinke scheut olijfolie en twee tot plakjes gesneden knoflook tenen. Zet ze in de voorverwarmde oven tot de roomboter mooi gesmolten is.
- Verdeel vervolgens de gamba’s over de drie bakjes en strooi er wat peper, zout en chilivlokken op. ( Voor mijn dochter géén chilivlokken dat is te heet). Daarna nog wat olijfolie erbij en dan zet je de schaaltjes terug in de oven tot de gamba’s mooi roze en gaar zijn.
Onderstaande recepten ook eens proberen?
* Bijgerechtje 1 : citroen aardappeltjes
* Bijgerechtje 2 : kiphapjes
* Bijgerecht 3 : tortilla chips
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept knoflook garnalen
Gisteren nog grote garnalen gegeten. Ik houder zo van!
Garnalen altijd goed, zeker met knoflook