🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Maak deze heerlijke tapas knoflook garnalen in slechts 20 minuten! Klassiek Spaans recept (gambas al ajillo) met veel knoflook, olijfolie en verse peterselie. Heerlijk voor de borrel of tapasavond.
Vraag aan mijn dochter waar ze graag wil eten dan kiest ze bijna altijd ” La Cubanita ” uit. Mijn kind is namelijk gek op de knoflook garnalen. Ze kan wel drie verschillende rondes een bakje met deze garnalen bestellen. En dan daarna vragen: ” Mam ik stink lekker naar knoflook nu hè? “… Maar je hoeft natuurlijk niet persé uit eten te gaan om deze heerlijke garnalen te eten.
Ik bestelde grote gamba’s bij mijn visboer en maakte deze tapas klassieker, want dit recept tapas knoflook garnalen kàn natuurlijk niet ontbreken op mijn site! Op mijn site staan wel meerdere lekkere kleine receptjes die je kunt serveren bij deze gamba’s, zo maak jij je eigen tapas tafel thuis om lekker met je familie of vrienden van te genieten. Het is een simpel maar smaakvol gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan!

Wat Zijn Gambas al Ajillo? De Spaanse Tapas Klassieker
Gambas al ajillo is een tijdloze Spaanse tapa waarbij garnalen in olijfolie worden gebakken met knoflook en pittige chilivlokken. Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht komt van oorsprong uit Andalusië en is één van de meest geliefde hapjes in heel Spanje.

Welke Garnalen Gebruik Je Voor Tapas?
Gamba’s (grote garnalen): zijn ideaal voor klassiekers zoals gambas al ajillo. Kies maat 16/20 of 21/30 (aantal per pond) voor een royale beet en mooie presentatie. Kies bij voorkeur voor garnalen met een duurzaam keurmerk (MSC, ASC) om overbevissing en milieuschade te beperken.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tapas Knoflook Garnalen (Gambas al Ajillo)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 21 gamba’s - mooie
- 1 citroen
- 6 tenen knoflook
- verse gehakte peterselie
- zout
- peper
- chilivlokken
- 1 blokje roomboter
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
- Pak 3 schaaltjes voor in de oven erbij en doe hierin een blokje roomboter, een flinke scheut olijfolie en twee tot plakjes gesneden knoflook tenen. Zet ze in de voorverwarmde oven tot de roomboter mooi gesmolten is.
- Verdeel vervolgens de gamba’s over de drie bakjes en strooi er wat peper, zout en chilivlokken op. ( Voor mijn dochter géén chilivlokken dat is te heet). Daarna nog wat olijfolie erbij en dan zet je de schaaltjes terug in de oven tot de gamba’s mooi roze en gaar zijn.
Onderstaande recepten ook eens proberen?
Bijgerechtje 1 : citroen aardappeltjes
Bijgerechtje 2 : kiphapjes
Bijgerecht 3 : tortilla chips
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gisteren nog grote garnalen gegeten. Ik houder zo van!
Garnalen altijd goed, zeker met knoflook
Vanavond weer gegeten. Ze staan hier regelmatig op tafel