Italiaanse vlaggetjes amuse

Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum

Italiaanse vlaggetjes amuse

Geschatte leestijd: 3 minuten

We vierden een feestje en het thema was Italië. Nadat ik al veel recepten gekookt en verzonnen had wilde ik toch nog graag even een mooie amuse serveren. Dus dook ik even het web op en vond via Pinterest meerdere foto’s van een leuke Italiaanse vlaggetjes amuse. De ene maakt het zus en de andere maakt het zo. Dus ben ik aan de slag gegaan en heb deze versie gemaakt van het Italiaanse amuse recept. De leuke amuse glaasjes kocht ik eerder bij mijn bezoek aan Orca Cool en kon ik nu eindelijk eens gebruiken! Italiaans recept

Italiaanse vlaggetjes amuse

En zo maak je het Italiaanse amuse recept:

-Neem allereerst je keukenmachine erbij. Ris vervolgens alle blaadjes van de takjes van je basilicumplantje. Je zult bijna de hele plant gebruiken. Daarna rasp je de parmezaanse kaas met een rasp. Voor de smaak kun je even de pijnboompitjes roosteren in een koekenpan, dat komt de smaak van de pesto alleen maar ten goede. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot je een mooie massa hebt.  Voorzichtig voeg je vervolgens wat olijfolie toe tot hij smeuïg genoeg is naar je zin. Niet té nat anders loopt je amuse door. Beetje peper en zout erbij en klaar is je pesto.

Italiaanse vlaggetjes amuse

-De tomaten moet je even ontvellen, dit kun je doen door ze even kort in een pan met kokend water te leggen. Daarna snij je met een mes een kruis in de huid van de tomaat. Daardoor kun je makkelijk het velletje eraf pellen. Spoel ze daarna af met koud water en je zult zien dat het velletje snel loslaat. Haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalot en in een koekenpan fruit je deze aan. Vervolgens voeg je de blokjes tomaat toe en bak deze even kort mee. Als laatste wat peper erop strooien met de pepermolen en zet het apart.

Italiaanse vlaggetjes amuse Italiaans recept

Italiaanse vlaggetjes amuse:

Pak je amuse glaasjes erbij en een lepeltje. Schep eerst een bodempje pesto in het glaasje, daarna wat hüttekäse en als laatste de tomatenmix. Serveer met een blaadje basilicum.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Een Liebster Award voor Heerlijke Happen

Italiaanse vlaggetjes amuse

Een leuk Italiaanse recept voor een kleurige amuse

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 39 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse, Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 171kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 25 gram basilicumblaadjes - Verse
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • 1 bakje hüttekäse
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten - rijpe rode
  • basilicum blaadjes - om te garneren
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem allereerst je keukenmachine erbij. Ris vervolgens alle blaadjes van de takjes van je basilicumplantje. Je zult bijna de hele plant gebruiken. Daarna rasp je de parmezaanse kaas met een rasp. Voor de smaak kun je even de pijnboompitjes roosteren in een koekenpan, dat komt de smaak van de pesto alleen maar ten goede. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot je een mooie massa hebt. Voorzichtig voeg je vervolgens wat olijfolie toe tot hij smeuïg genoeg is naar je zin. Niet té nat anders loopt je amuse door. Beetje peper en zout erbij en klaar is je pesto.
  • -De tomaten moet je even ontvellen, dit kun je doen door ze even kort in een pan met kokend water te leggen. Daarna snij je met een mes een kruis in de huid van de tomaat. Daardoor kun je makkelijk het velletje eraf pellen. Spoel ze daarna af met koud water en je zult zien dat het velletje snel loslaat. Haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalot en in een koekenpan fruit je deze aan. Vervolgens voeg je de blokjes tomaat toe en bak deze even kort mee. Als laatste wat peper erop strooien met de pepermolen en zet het apart.
  • Pak je amuse glaasjes erbij en een lepeltje. Schep eerst een bodempje pesto in het glaasje, daarna wat hüttekäse en als laatste de tomatenmix. Serveer met een blaadje basilicum
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals deze Italiaanse vlaggetjes amuse uitproberen? kijk dan hieronder eens naar enkele recepten zoals dit italiaanse amuse recept op mijn site

Postelein pesto met verse munt

Bulgur salade met lamsrack

Italiaanse calzone met Spaanse worst

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bron: Francesca kookt / Lekker eten met Linda.nl Italiaans recept

Start » Recepten » Hapjes » Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum

7 gedachten over “Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum”

  1. Pingback: Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kip in room met parmezaan aardappeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Tomatensalade met Italiaanse kruiden - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Rode pesto tortellini soep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept