Italiaanse vlaggetjes amuse

Italiaanse vlaggetjes amuse

Italiaanse vlaggetjes amuse

We vierden een feestje en het thema was Italië. Nadat ik al veel recepten gekookt en verzonnen had wilde ik toch nog graag even een mooie amuse serveren. Dus dook ik even het web op en vond via Pinterest meerdere foto’s van een leuke Italiaanse vlaggetjes amuse. De ene maakt het zus en de andere maakt het zo. Dus ben ik aan de slag gegaan en heb deze versie gemaakt. De leuke amuse glaasjes kocht ik eerder bij mijn bezoek aan Orca Cool en kon ik nu eindelijk eens gebruiken!

Dit heb je nodig:Italiaanse vlaggetjes amuse

Voor de pesto:

  • Verse basilicumblaadjes 25 gram
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout/peper

Overige ingrediënten:

  • 1 bakje hüttekäse
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 3 rijpe rode tomaten
  • losse basilicum blaadjes om te garneren
  • zout/peper

En zo maak je het:Italiaanse vlaggetjes amuse

-Neem allereerst je keukenmachine erbij. Ris vervolgens alle blaadjes van de takjes van je basilicumplantje. Je zult bijna de hele plant gebruiken. Daarna rasp je de parmezaanse kaas met een rasp. Voor de smaak kun je even de pijnboompitjes roosteren in een koekenpan, dat komt de smaak van de pesto alleen maar ten goede. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot je een mooie massa hebt.  Voorzichtig voeg je vervolgens wat olijfolie toe tot hij smeuïg genoeg is naar je zin. Niet té nat anders loopt je amuse door. Beetje peper en zout erbij en klaar is je pesto.

-De tomaten moet je even ontvellen, dit kun je doen door ze even kort in een pan met kokend water te leggen. Daarna snij je met een mes een kruis in de huid van de tomaat. Daardoor kun je makkelijk het velletje eraf pellen. Spoel ze daarna af met koud water en je zult zien dat het velletje snel loslaat. Haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalot en in een koekenpan fruit je deze aan. Vervolgens voeg je de blokjes tomaat toe en bak deze even kort mee. Als laatste wat peper erop strooien met de pepermolen en zet het apart.

Italiaanse vlaggetjes amuse:Italiaanse vlaggetjes amuse

Pak je amuse glaasjes erbij en een lepeltje. Schep eerst een bodempje pesto in het glaasje, daarna wat hüttekäse en als laatste de tomatenmix. Serveer met een blaadje basilicum: Heerlijk happen!

 

 

bron: Francesca kookt / Lekker eten met Linda.nl