Estimated reading time: 3 minuten
Champignons. Je kunt ze bijna overal wel bij gebruiken. Zelf hebben ze vaak niet een heel erg uitgesproken smaak. En daarom kun je met een lekker sausje er wat moois van maken. Deze champignons gaan de oven in met een soja en balsamico sausje, daardoor worden ze ook mooi bruin. Heerlijk dus op een toast met champignons en biefstuk. Deze bak je lekker rosé en snij je in mooie dunne plakjes. Een lekker lunchgerecht maar kan ook zeker ook als lichte maaltijd in de avond gegeten worden. Biefstuk met brood en champignons bakken
En zo maak je Toast met champignons en biefstuk :
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.
-Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.
-Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.
Toast met champignons en biefstuk
Neem de borden erbij en leg hierop als eerste de plakken brood, daarna de biefstuk en als laatste de champignons. Garneer met de verse tijmblaadjes die je van het takje rist. Serveer met een lekkere klodder kruidenboter en wat saus uit de ovenschaal van de champignons: Heerlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Toast met champignons en biefstuk
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.
- Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.
- Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Toast met champignons en biefstuk? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Champignons in witte wijnsaus en knoflook
Pompoensoep met geitenkaas mijn favoriete soep
Luxe caprese salade met olijven
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Biefstuk met brood en champignons bakken
Lekkerrrrr
Heerlijk!!!
Je eet vandaag vroeg of was het een training?
Mmmmm
Oeh heerlijk
De champignons heb ik wel, maar de biefstuk niet hahahah.
Hmmmmm
Romana van Helden
Mooi!
Lekkere lunch. Kom maar door
Minimaal 1x per week bij ons thuis