Toast met champignons en biefstuk

Estimated reading time: 3 minuten

Champignons. Je kunt ze bijna overal wel bij gebruiken. Zelf hebben ze vaak niet een heel erg uitgesproken smaak. En daarom kun je met een lekker sausje er wat moois van maken. Deze champignons gaan de oven in met een soja en balsamico sausje, daardoor worden ze ook mooi bruin. Heerlijk dus op een toast met champignons en biefstuk. Deze bak je lekker rosé en snij je in mooie dunne plakjes. Een lekker lunchgerecht maar kan ook zeker ook als lichte maaltijd in de avond gegeten worden. Biefstuk met brood en champignons bakken

Toast met champignons en biefstuk

En zo maak je Toast met champignons en biefstuk :

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.

-Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.

-Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.

Toast met champignons en biefstuk

Neem de borden erbij en leg hierop als eerste de plakken brood, daarna de biefstuk en als laatste de champignons. Garneer met de verse tijmblaadjes die je van het takje rist. Serveer met een lekkere klodder kruidenboter en wat saus uit de ovenschaal van de champignons: Heerlijk happen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Toast met champignons en biefstuk

Toast met champignons en biefstuk

Champignons. Je kunt ze bijna overal wel bij gebruiken. Zelf hebben ze vaak niet een heel erg uitgesproken smaak. En daarom kun je met een lekker sausje er wat moois van maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 59 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: Biefstuk
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken - goede
  • 400 gram champignons
  • 1 pain de boulogne
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels balsamico creme
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 knoflooktenen fijn gehakt
  • verse tijm - paar takjes
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.
  • Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.
  • Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Toast met champignons en biefstuk? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Champignons in witte wijnsaus en knoflook

Pompoensoep met geitenkaas mijn favoriete soep

Luxe caprese salade met olijven

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Biefstuk met brood en champignons bakken

Start » Recepten » Lunchgerechten » Toast met champignons en biefstuk

11 gedachten over “Toast met champignons en biefstuk”

4.94 from 59 votes (48 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept