🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Zoek je een makkelijk en lekker recept met biefstuk? Deze toast combineert gegrilde champignons in soja-balsamicosaus met malse biefstuk en krokant brood. In 20 minuten heb je een volledige lunch of lichte maaltijd. Ideaal voor doordeweekse avonden of speciale lunches!
Waarom deze Combinatie? Soja-Balsamico Champignons Gebruiken
Champignons. Je kunt ze bijna overal wel bij gebruiken. Zelf hebben ze vaak niet een heel erg uitgesproken smaak. En daarom kun je met een lekker sausje er wat moois van maken. Deze champignons gaan de oven in met een soja en balsamico sausje, daardoor worden ze ook mooi bruin. Heerlijk dus op een toast met champignons en biefstuk. Deze bak je lekker rosé en snij je in mooie dunne plakjes. Een lekker lunchgerecht maar kan ook zeker ook als lichte maaltijd in de avond gegeten worden.

Serveertips: Welk Brood Past Beste bij dit Gerecht?
Voor deze heerlijke toast kies je het beste voor een mooie pain de boulogne of Italiaans ciabatta-brood – dat geeft je die perfecte combinatie van krokant en zacht! De dikke snedes absorberen mooi de smaakvolle saus van de champignons en begeleiden de malse biefstuk prachtig. Heerlijk happen!
Variaties: Andere Champignonsauzen & Vlees-Alternatieven
Wil je het gerecht anders maken? Probeer de champignons in een romige roomsaus met tijm, of ga voor een Italiaanse variant met tomatensaus en parmezaan. Voor vlees-alternatieven kun je de biefstuk vervangen door gegrilde kip, vegetarische halloumi of zelf gemarineerde tofu. Altijd lekker!
Hoe Maak Je Toast met Champignons en Biefstuk Stap-voor-Stap?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Toast met Biefstuk en Soja-Balsamico Champignons
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 biefstukken - goede
- 400 gram champignons
- 1 pain de boulogne
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels balsamico creme
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 knoflooktenen fijn gehakt
- verse tijm - paar takjes
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.
- Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.
- Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Toast met champignons en biefstuk? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus
Romige Pompoensoep met Geitenkaas en Spekjes
Luxe Caprese Salade met Olijven: Italiaanse Klassieker
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekkerrrrr
Heerlijk!!!
Je eet vandaag vroeg of was het een training?
Mmmmm
Oeh heerlijk
De champignons heb ik wel, maar de biefstuk niet hahahah.
Hmmmmm
Romana van Helden
Mooi!
Lekkere lunch. Kom maar door
Minimaal 1x per week bij ons thuis