Geschatte leestijd: 3 minuten
Tijdens het en na het eten van deze twee kleuren asperges plaattaart hoorde ik ” het is best heel lekker”, wat vertaald eigenlijk gewoon betekent dat er top gegeten is. De opmerking “wanneer eten we het weer” krijg ik niet meer want veelal kan dat wel een heel tijdje duren, of wellicht nooit meer. Een van mijn favoriete italiaanse recepten is een plaattaart recept met tomaten, mozzarella en basilicum.🍅🧀🌿
Dat krijg je ervan door met een foodblogger getrouwd te zijn. Elke dag wat anders! Maar heel stiekem denk ik wel dat ik deze nog een keer ga maken hoor want ik heb er zelf ook van gesmuld. En door het leuke patroontje staat hij ook nog eens heel leuk op tafel. Het is eventjes fröbelen maar dat is zeker de moeite waard.
Twee kleuren asperges plaattaart
Groene asperges groeien boven de grond en krijgen daardoor hun groene kleur door de zon. Witte asperges groeien onder de grond en blijven wit omdat ze geen zonlicht zien. Hierdoor zijn de groene asperges langer leverbaar dan de witte, die maar een vrij kort seizoen hebben van april tot juni.
De groene asperges zijn ook nog eens veel gezonder dan de witte, omdat ze meer vitamines bevatten, zoals vitamine C en K. Bovendien hoef je de groene asperges ook nog eens niet te schillen, wat je veel tijd bespaart in de keuken.👩🍳
Je bewaart ze in je koelkast en je kunt ze op vele manieren verwerken. In deze plaattaart mixen we ze dus met hun witte broeders tot één mooie plaattaart. De groene rakkers hebben de leuke eigenschap dat je ze eigenlijk bij elke keuken kunt gebruiken. Kies je voor Aziatisch, dan passen ze daar prima bij, maar ook voor een soepje of in een Franse quiche kunnen ze heel goed verwerkt worden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Twee kleuren asperges plaattaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 10 witte asperges
- 10 groene asperges
- 3 el crème fraîche
- 3 el groene pesto
- 10 plakken Ardenner ham
- 1 rol bladerdeeg
- 50 gr Parmezaanse kaas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Stoom of kook de asperges voor 15 minuutjes. Hierdoor zijn ze beetgaar maar nog wel een beetje hard.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 tot 3 cm.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Besmeer eerst met de crème fraîche en daarna met de pesto. Bekleed dan met de plakjes Ardenner ham.
- Leg de stukjes groene en witte asperge om en om op de ham. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot het deeg mooi goudbruin is.
- Heerlijk Happen!
Zin in een andere plaattaart in plaats van Twee kleuren asperges plaattaart? Dat kan hoor, maak deze maar eens:
- Spruitjes plaattaart met romige brie.
- Deze luxe ricotta plaattaart met vijgen.
- Maar ook plaattaart met zoete tomaat.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
italiaanse recept plaattaart recepten
Wat een mooi plaatje
Een heerlijke manier om asperges te eten
Zo lekker deze combi
Ziet er weer heerlijk uit!