Geschatte leestijd: 4 minuten
Weer eens een heel ander sushi recept. Geen rolletjes in een bakje maar geserveerd in een mooi cocktail glaasje. De titel is “Valentijn sushi glaasje met zalm” maar je kunt het eigenlijk gewoon het hele jaar rond maken. We werken met rauwe zalm bij dit gerechtje. Ik wil je adviseren deze zo vers mogelijk te kopen. Dan is hij op z’n lekkerst en kun je hem prima rauw eten. We gebruiken verder eigenlijk allerlei ingrediënten die je normaal ook zou kunnen eten als je een sushirolletje maakt (of bestelt). Het koken van de sushirijst is helemaal niet ingewikkeld. En zo in een glaasje serveren scheelt je weer een hoop tijd met rollen. Ben je heel handig met stokjes zou jet het met stokjes kunnen eten. ander zou ik zeggen gewoon met een klein vorkje erbij serveren. Valentijnsdag
Sushirijst is een speciaal soort rijst die gebruikt wordt voor de bereiding van sushi. Het is een kortkorrelige, glanzende en stijve rijst die na het koken nog stevig blijft. De rijst wordt gekookt met een combinatie van rijstazijn, suiker en zout, waardoor het een licht zure smaak krijgt en de juiste textuur behoudt voor de bereiding van sushi.
Sushirijst is één van de belangrijkste ingrediënten bij de bereiding van sushi en het is belangrijk om de juiste rijst te gebruiken om de traditionele smaak en textuur te behouden. Bovendien moet de rijst op de juiste manier worden bereid en gehandeld om de perfecte sushi te maken.
Valentijn sushi glaasje met zalm
De hoeveelheden in dit valentijn sushi glaasje met zalm zijn echt genoeg voor een voorgerechtje. Heb je kleine glaasjes dan zou je er ook fijne borrelhapjes van kunnen maken als je een feestje hebt. Serveer ze dan gekoeld en met een lepeltje erbij. Een sushi recept maken is dus helemaal niet ingewikkeld zoals je hier hebt gelezen. En ook deze glaasjes zijn makkelijk aan te passen.
Je kunt verschillende soorten vis gebruiken en bijvoorbeeld andere groenten zoals komkommer gebruiken. Geen sushi rijst in huis? Je kunt ook plakrijst gebruiken. Deze rijst alleen wel een heel andere structuur dan sushirijst. Maar gelukkig verkopen de meeste supermarkten tegenwoordig wel sushirijst.
Sushi in glaasje met zalm
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram zalmmoten met huid
- 1 vel zeewier
- 125 gram sushi rijst - ongekookt
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 el sojasaus
Ter decoratie:
- zwarte sesampitjes
- zalm-eitjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een pannetje erbij en doe hier de sushirijst in en 200ml koud water. Breng het water aan de kook en kook op laag vuur de rijst voor 10 minuutjes. Laat daarna het deksel op de pan zitten en laat de sushirijst 15 minuten rusten.
- Snijd met een scherp mes het zeewier vel in kleine blokjes.
- Snijd de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over. Op een andere snijplank de zalm in kleine blokjes. Doe die in een kommetje en schenk de sojasaus erbij.
- Als de rijst klaar is pak je de glaasjes erbij. doe onderin een paak vierkantjes zeewier, daarop 2 tot 3 eetlepels rijst. Dan verder opvullen met de avocado en zalmblokjes.
- Maak af met de sesampitjes en de zalmeitjes. Serveer direct, of laat anders afgedekt in de koelkast staan.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere hapjes maken? Probeer dan eens één van deze:
Bijvoorbeeld deze gerookte paling amuse met roggebrood.
Of deze “gevulde eitjes eiersalade” voor op een toastje.
Maar ook deze coquille met avocadocrème is erg lekker.
Andere inspiratie? check dat deze maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Valentijnsdag
Wat een leuke sushi variant.