Geschatte leestijd: 3 minuten
Wacht even, lees ik daar nu vegan? Ja hoor je leest het goed! Een vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst. Of ik helemaal van mijn geloof ben gevallen? Nou nee hoor, want Heerlijke Happen heeft echt al heel veel vegetarische gerechten op de site staan. Vegan dát dus nog niet zo veel. Ook ik ben al jaren bezig met zero waste, betere keuzes wat betreft vlees, dus ook hier zal ik vaker een vegan gerechtje gaan plaatsen. Heerlijke Happen is een platform voor iedereen en deze groep werd tot nu toe niet bediend. bloemkoolrijst recept
Deze vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst barst van de groenten! De verschillende soorten paddestoelen geven hem lekker veel smaak. En we maken hem lekker smeuïg door een flinke eetlepel vegan pesto. Deze kreeg ik van KoRo.nl omdat ik daar een mooie samenwerking mee aan ben gegaan.
Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst
Ok, ok allemaal leuk en aardig deze vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst, maar pesto is toch helemaal niet vegan? Nee dat klopt! Je maakt hem normaal met Parmezaanse kaas. In dit geval heb ik de pesto van KoRo gebruikt. Deze is vegan omdat ze de kaas hebben vervangen voor tofu. En eerlijk is eerlijk hij is echt lekker! Zo heb ik ook nog wat extra geroosterde noten toegevoegd voor een beetje brunch in het gerechtje.
Een voedzame schaal zoals deze is uitstekend geschikt als lunchgerecht. Zo haal je moeiteloos je aanbevolen dagelijkse portie groenten. Op zoek naar een meer vullende maaltijd? Overweeg dan om het te verrijken met wat gekookte orzo of zelfs wat vers bereide spaghetti. Hiermee transformeer je het gemakkelijk in een bevredigende hoofdmaaltijd. Wat vers geraspte Parmezaanse kaas erover biedt de finishing touch voor een extra smaakdimensie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram spinazie
- 6 konings oesterzwammen
- 6 oesterzwammen
- 6 witte champignons
- 1 el vegan pesto
- 1 el paddestoelen risotto kruidenmix
- 3 el gemengde noten
- 200 gram bloemkoolrijst
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de oesterzwammen en champignons in plakjes.
- Verhit de wok en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de zwammen en champignons tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
- Strooi er de kruiden op en breng op smaak met peper en zout.
- Doe ze spinzie in de pan erbij en roer tot het slinkt, voeg dan de bloemkoolrijst en de pesto toe. Roerbak het geheel nog een minuutje of drie.
- Hak de noten en rooster ze even kort in een koekenpan.
- Neem de borden of kommen erbij en schep de mix erop/erin en strooi de nootjes erop.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere vegetarische/vegan gerechten?
Deze vegan switch lunch salade met tomaat en ui.
Of een vegan wortel-kikkererwtensoep met chilipoeder.
Maar ook deze vegetarische/vegan champignon pilav is heerlijk.
Meer inspiratie?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bloemkoolrijst recept
Heerlijk
Ziet er goed uit!