Venkel met kaas uit de oven

Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaas | Makkelijk Bijgerecht

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Zoek je een eenvoudig bijgerecht voor een doordeweekse maaltijd? Deze ovengebakken venkel met kaas combineert knapperige textuur met romige smaken, ideaal voor een snelle avondmaaltijd.

We gaan venkel uit de oven met parmezaanse kaas maken. Eigenlijk gebruik ik venkel alleen maar in de soep of soms in een stamppot. Maar gewoon zo als groente eten dat had ik alleen nog maar gedaan in een aardappelsalade met heel veel andere ingrediënten. Dus toen ik op een mooie foto op Pinterest stuitte dacht ik gelijk “dat ga ik eens proberen”. En dat was een heel goed idee want we hebben echt heerlijk gegeten.

venkel met kaas uit de oven

Waarom Venkel Gezond Is?

Wist je trouwens dat venkel als een geneeskrachtig kruid wordt gebruikt? Het helpt bij darmproblemen en kan borstvoeding stimuleren. Venkelzaadjes staan bekend om hun vermogen het hongergevoel te onderdrukken. De venkelplant zelf kan verrassend hoog worden, soms wel tot manshoogte, en valt op door de fijne, pluizige blaadjes aan de top. De smaak van venkel is heerlijk anijsachtig en fris, wat ik persoonlijk erg kan waarderen. In eerste instantie was ik bang dat de smaak te sterk zou zijn en zou overheersen in het gerecht, maar dat viel alles mee. Bij deze venkel met kaas uit de oven komt de zachte, subtiele smaak juist mooi naar voren en vormt het een perfecte basis voor een smaakvol gerecht.

Wij genoten van deze ovengeroosterde venkel samen met een sappige entrecôte van de BBQ, een echte aanrader voor een heerlijke avond. Het oorspronkelijke idee voor dit recept vond ik op Pinterest, bij Sweet Paul Magazine, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door wat extra ingrediënten toe te voegen. Zo ontstaat er een unieke combinatie van smaken die perfect past bij een zomerse maaltijd of een etentje met vrienden.

Stappenplan: Venkel Perfect Bereiden in de Oven

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

venkel met kaas uit de oven

Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaaskorst

Een eenvoudig bijgerecht waarbij venkelplakken bedekt worden met een knoflook-Parmezaanse kaasmengsel en gegaard in de oven voor een knapperige textuur.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 49 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Parmezaanse kaas, venkel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 verse venkelbollen - ca. 400g totaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter runderboullion
  • 50 gram verse geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Franse kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de venkel goed schoonmaken, borstel ze goed schoon en soep ze af onder de kraan zodat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
  • Pak een grote pan erbij en doe hierin 2 blokjes bouillon en een liter water. Breng aan de kook. Snij de bovenkanten van de venkel eraf en vervolgens snij je van boven naar beneden plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Ik heb het kontje eraan laten zitten omdat anders de blaadjes te makkelijk loslaten en de venkel helemaal uit elkaar vallen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de plakken venkel daarna in de pan met kokende bouillon en kook ze voor een minuutje of 10 tot ze wat zachter zijn.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Schep de venkelplakken uit de pan en in de ovenschaal. Pers de knoflooktenen uit en verdeel deze over de venkel en bestrooi met de Franse kruiden, peper en zout. Als laatste strooi je een mooie laag parmezaanse kaas erover. Snij wat van de blaadjes van de bovenkant van de venkel fijn en strooi deze over de kaas.
  • Zet de ovenschaal ten slotte voor 20 minuten in de oven , zet daarna de grill even aan om de bovenkant een mooi gegrild korstje te geven.
Laat de venkel na het koken even uitlekken om overtollig vocht te verwijderen voor een knapperiger resultaat
Nutrition Facts
Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaaskorst
Amount per Serving
Calories
69
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Saturated Fat
 
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Sodium
 
1085
mg
47
%
Potassium
 
733
mg
21
%
Carbohydrates
 
16
g
5
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
764
IU
15
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals venkel met parmezaanse kaas uit de oven ? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Romige champignonsaus met verse pasta

Geroosterde pompoen salade met parel couscous

Wit goud in een krokant jasje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaas | Makkelijk Bijgerecht

6 gedachten over “Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaas | Makkelijk Bijgerecht”

    1. Het stond in de tekst boven de receptkaart, daar was hij helaas uitgevallen. Ik heb het aangepast en kun je zien dat je de oven op 200 graden moet voorverwarmen, veel kookplezier! Gr Francine

4.86 from 49 votes (46 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept