Geschatte leestijd: 3 minuten
Stamppot, ik ben er dol op maar het valt vaak best zwaar op de maag door de hoeveelheid aardappels. Nu eet ik die graag en hier thuis zijn we echt niet bang van wat “carbs” maar deze venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix was een fijne afwisseling. Door de aardappels te verminderen tot één derde van de hoeveelheid werd het een groentestamp. Nu zijn venkel en pastinaak in dit seizoen ook volop verkrijgbaar. De smaken van beide groenten gaan heel goed samen. Je zou trouwens als je wel koolhydraatarm wilt eten de aardappels helemaal weg kunnen laten. Dan is het meer een venkel pastinaak stamppot recept. Ik voegde wat spekjes toe, maar laat je ook die achterwege dan is dit een mooi vegetarisch gerechtje.
Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix
Sommige recepten ontstaan gewoon. Al struinend in mijn koelkast of voorraadkast, met de artikelen die echt op moeten. Nu had ik al een pastinaak stamppot op mijn site staan. Dit is daar dus nèt even een andere versie op. Je zou haast denken is alles al niet een keer gekookt of gemaakt? En dat klopt stiekem ook wel hoor, we verzinnen gewoon variaties op recepten die al bestaan.
Het bereiden van eten is een dagelijkse taak die nooit verveelt, vind je ook niet? Waarom zou je er dan niet van genieten? Neem bijvoorbeeld deze smakelijke venkel-pastinaakstamppot met een paddenstoelenmix. Het is niet alleen heerlijk, maar ook handig om vooruit te plannen. Je kunt het gemakkelijk in de koelkast bewaren en later eenvoudig opwarmen. Dit stamppot recept is absoluut een blijvertje!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 aardappels
- 1 venkel
- 3 pastinaken
- 250 gram paddestoelenmix
- 100 gram gerookte spekjes
- peterselie
- 1 teen knoflook
- 100 ml rode wijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de aardappels en pastinaken. Hak de kont van de venkel. Snijd alle groenten in kleine blokjes en doe in een grote pan. Voeg wat zout toe en kook het geheel tot de groenten gaar zijn. In 15 tot 20 minuutjes.
- Neem je koekenpan erbij en bak hier eerst de spekjes krokant in. Schep ze uit de pan en zet apart. Schenk bijna al het vet uit de pan in een kommetje, in het overgebleven vet bak je de paddestoelen met een gesnipperd knoflookteentje.
- Blus af met de wijn en roer een theelepel maizena in de pan om het geheel te binden. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappels,venkel en pastinaak af en neem je stamper erbij. Voeg een beetje vet van het spek toe en eventueel wat nootmuskaat. Stamp tot een grove stamppot.
- Schep de paddestoelen incl saus op de stamppot en garneer met wat verse peterselie en de krokante spekjes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere stamppotten of recepten met paddestoelen?
Deze heerlijke stoof met paddestoelen en rundvlees.
Of deze groene kool stamp met paddestoelen.
Maar ook in deze pompoen risotto met salieboter zijn paddestoelen verwerkt!
Nog meer inspiratie nodig?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pastinaak stamppot recept
Ga ik snel eens proberen. Ziet er erg lekker uit.
Verrassend lekker!