Geschatte leestijd: 3 minuten
Natuurlijk kun je deze soep het hele jaar rond maken, maar zeker in de wintertijd is een verse bouillon wel heel fijn. Ingewikkeld is het alles behalve, je hebt er alleen wat tijd voor nodig. Door het gebruik van diverse specerijen die lekker lang meetrekken krijgt je bouillon smaak en hoef je dus niet met een bouillonblokje te werken. Zout voeg je zelf naar smaak toe. Voor mensen die zoutloos moeten eten is dit dus ideaal. Want we maken een smaakvolle bouillon zonder dat we direct de zoutpot opengooien. Dit verse kippensoep recept zonder bouillonblokje vries ik in zakjes in zodat ik altijd wat op voorraad heb!
Verse kippensoep zonder bouillonblokje
Wat de soepgroenten betreft daar kun je echt volop mee variëren. Je kunt tegenwoordig vaak zakken voorgesneden groenten met korting kopen aan het einde van de dag. En daar kun je lekker mee aan de slag. Ik heb er deze keer een mix van “macaroni groenten” ingedaan. In plaat van de klassieke soepgroenten. Wil je wat meer spice? Doe er dan een rood pepertje door. Hetzelfde geldt voor de specerijen. Je kunt allerlei diverse specerijen toevoegen wanneer je de kippenbouten laat trekken tot bouillon.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Verse kippensoep zonder bouillonblokje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kippenbouten - (2 stuks)
- 3 blaadjes laurier
- 6 kruidnagels
- 10 jeneverbessen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram soepgroenten
- zout
- peper
- ½ tl chilipoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de bleekselderij schoon en snijd in 3 stukken. Pel de ui en snijd in kwarten. Haal het velletje van de knoflook en snijd in tweeën.
- Pak je soeppan erbij en doe hier 2 liter water in. Voeg de kippenbouten, selderij, knoflook, ui, laurier, jeneverbessen, kruidnagels, chilipoeder, wat peper en zout bij en breng rustig aan de kook. Laat dit met het deksel op de pan op een sudderplaatje rustig 3 uur sudderen.
- Pak dan een kom of andere pan erbij en giet de bouillon door de fijne zeef in de kom of pan. De kip haal je eruit en leg je op een bord. De rest uit de pan kan weg. Dit is je kippenbouillon.
- Haal het velletje van de bouten en haal al het vlees van de botten en scheur het in stukjes. Voeg het vlees toe aan de bouillon en doe hier de soepgroenten bij, laat het geheel nog even 20 min rustig koken.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Heerlijk Happen!
Huisgemaakte soep is zo lekker! Veelal kun je het ook maken met de restjes uit jouw groentelade. Hieronder geef ik je nog een aantal fijne soep-recepten als voorbeeld.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Verse kippensoep recept zonder bouillonblokje