Vis en Franse friet met citroen

Vis en Franse friet met citroen en peterselie

Estimated reading time: 4 minuten

Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken. Iets wat voor mij haast onbegrijpelijk is maar hé er zijn genoeg mensen die weinig lol beleven in de keuken. In mijn eigen vriendenkring heb ik ook genoeg mensen die het zeker fijn vinden om goed te eten. Alleen ontbreek het aan de passie om dat zelf te doen. Nu is het recept voor deze vis en Franse friet met citroen super makkelijk, zó aan tafel dus met een bord vol smaak! vis recept

Vis en Franse friet met citroen
Lekker met een bakje Franse friet erbij.

En zo maak je de vis en Franse friet met citroen

We beginnen met de saus voor de kabeljauw. Neem een kom erbij en doe hierin het citroensap, de olijfolie en de gesmolten boter. Mix het geheel en leg de kabeljauwfilets erin.

Vis en Franse friet met citroen vis recept
De vis valt bijna uit elkaar en is lekker zacht.

Om vervolgens gekruide bloem te maken neem je een platte schaal erbij en doe je hierin ongeveer 60 tot 70 gram bloem. Strooi hier naar eigen smaak kruiden in. Ik gebruikte peper, zout, 1 el ras-el-hanout, 1 el persillade, mix deze kruiden door de bloem.

Zet een koekenpan op het vuur om hem te verhitten.

Haal de kabeljauwfilets uit de kom met de saus en haal ze door de schaal met de bloem zodat er overal op de vis een laagje bloem zit. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de vis aan beide zijdes voor 2 minuutjes.

Witvis is ook nog eens heel gezond voor je.

Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze even kort mee, blus af met de saus uit de kom en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur verder garen.

Vis en Franse friet met citroen

Bak ondertussen de Franse frietjes, hak een aantal takjes verse peterselie fijn en strooi deze over de vis.

Neem de borden erbij en schep voorzichtig de vis uit de koekenpan op het bord en serveer met de frietjes. Vis en Franse friet met citroen: Heerlijk Happen!

vis recept
Een klassieker!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vis en Franse friet met citroen

Vis en Franse friet met citroen

Makkelijk, lekker en snel eten, wij Hollanders zijn er dol op. Zonder al te veel moeite aan tafel en eten maar. Niet iedereen is een fan van in de keuken staan en uitgebreid koken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 34 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kabeljauw
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhaasjes - 1 pp
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • verse gehakte peterselie
  • 5 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 3 el gesmolten boter
  • gekruide bloem - leg ik zo uit in het recept
  • Franse friet
  • 1 citroen - extra

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de saus voor de kabeljauw. Neem een kom erbij en doe hierin het citroensap, de olijfolie en de gesmolten boter. Mix het geheel en leg de kabeljauwfilets erin.
  • Om vervolgens gekruide bloem te maken neem je een platte schaal erbij en doe je hierin ongeveer 60 tot 70 gram bloem. Strooi hier naar eigen smaak kruiden in. Ik gebruikte peper, zout, 1 el ras-el-hanout, 1 el persillade, mix deze kruiden door de bloem.
  • Zet een koekenpan op het vuur om hem te verhitten.
  • Haal de kabeljauwfilets uit de kom met de saus en haal ze door de schaal met de bloem zodat er overal op de vis een laagje bloem zit. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de vis aan beide zijdes voor 2 minuutjes.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze even kort mee, blus af met de saus uit de kom en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur verder garen.
  • Bak ondertussen de Franse frietjes, hak een aantal takjes verse peterselie fijn en strooi deze over de vis.
  • Neem de borden erbij en schep voorzichtig de vis uit de koekenpan op het bord en serveer met de frietjes
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Nog meer lekkere dingen maken met kabeljauw zoals de vis en Franse friet met citroen? Probeer dan eens deze:

Kabeljauw met mosterdsaus

Een stukje kabeljauw op een bedje van ratatouille

Of ééntje met een lekkere kruidenkorst

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

vis recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Vis en Franse friet met citroen en peterselie

4 gedachten over “Vis en Franse friet met citroen en peterselie”

  1. 4 sterren
    Franse frietjes bestaan niet beste mensen !! Het zijn gewoon Belgische frieten die door Engelsen en Amerikanen “FRENCH FRIES” worden genoemd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Het ligt nogal gevoelig bij je? De eeuwenoude discussie of frietjes nu daadwerkelijk Belgisch,Frans of wellicht toch Spaans zijn , die is nog steeds niet beslecht… Wat inmiddels wel een algemeen bekende en geaccepteerde term is zijn de “Franse frietjes”, en daarmee weten we allemaal gelijk dat het om de lange dunnen frietjes gaat, en niet de dikke Belgische “patatten”. Dus linksom of rechtsom friet/patat/Franse friet/ Belgische patat-friet… lekker is het en dáár draait het om bij Heerlijke Happen! Gr Francine

      1. 5 sterren
        Jullie baseren zich op french fries,dus franse friet,maar nee,duizendmaal nee,het is afgeleid van frenched fries,gesneden friet…..Ik vraag aan iedere twijfelaar: hebt U al es franse frieten gegeten??
        Vooreerst ze frituren zemaar één keer,en iedere Belg weet dat je ze moet voorfrituren op een lage temperatuur,in smout,laten afkoelen,zeer belangrijk,en dan op hoge temperatuur in olie afbakken…

4.92 from 34 votes (31 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept